برای بررسی باكتریهای معده؛

دانشمند ایرانی سنسور رصد معده ساخت

دانشمند ایرانی سنسور رصد معده ساخت مداربسته: یك دانشمند ایرانی حسگرهایی برای رصد باكتری های معده ساخته و طی آزمایش ها متوجه شد این عضو بدن انسان مانند یك سیستم ایمنی ثانویه عمل می كند.



به گزارش مداربسته به نقل از نیواطلس، یك دانشمند ایرانی با كمك محققان دانشگاه RMIT در استرالیا اولین آزمایش حسگرهایی كوچك را انجام دادند كه بعد از بلعیده شدن، تغییرات در سطح گازهای معده را برای بررسی سلامت این عضو رصد می كند.
این آزمایش ها نشان داد احیانا معده انسان هم سیستم ایمنی خویش را دارد كه با مهاجمان خارجی مبارزه می كند در هرحال اطلاعات از دستگاه های كوچك داخل معده افراد به موبایل هایشان ارسال می شد و محققان توانستند فرایند هضم غذا را به صورت واقعی رصد كنند.
از آنجا كه از هر ۵ نفر یك نفر دچار اختلال معده است، نكنولوژی جدید به شناسایی و اجتناب از این موارد كمك زیادی می كند. از جانب دیگر محققان در این اواخر معده را مغز دوم انسان نامیده اند. اكنون شواهد نشان داده است این عضو بعنوان سیستم ایمنی ثانویه هم عمل می كند.
دكتر كوروش كلانترزاده یكی از مولفان این تحقیق و مخترع سنسور در این باره می گوید: قبلا ما برای رصد فعالیت معده باید نمونه مدفوع را آزمایش می كردیم یا به وسیله جراحی نمونه گیری و تحلیل باكتری های معده انجام می شد. اما اختراع جدید ما بدان معناست كه می توان آنها را به صورت واقعی رصد كرد. كپسولی كه ما ساختیم به شیوه غیرتهاجمی میكروب های معده را رصد می كند.
كلانترزاده با كمك محققان با اندازه گیری گازهایی كه در فرایندهای مختلف در معده آزاد می شود، متوجه شدند این عضو برخی تركیبات را اكسیده می كند كه فرایندی پراسترس برای بدن انسان است. اكسیداسیون در صورت تكرار زیاد به پیری، سرطان و تولید بیماری قلبی منجر می گردد. در همین راستا مواد حاوی آنتی اكسیدان راهی آسان برای اجتناب از این خسارت ها است.
اما بدن انسان به میزان متوازنی از فرایند اكسیداسیون نیاز دارد. این فرایند الكترون سلول ها را می گیرد و آنها را خلع سلاح می كند. از جانب دیگر گلبول های سفید هم با فرایند اكسیداسیون سلول های باكتری را از بین می برند.
سنسورهای جدید همینطور نشان دادند معده فرایند اكسیداسیون را انجام می دهد.
كلانتر زاده در ادامه می افزاید: ما متوجه شدیم معده برای شكستن تركیبات خارجی فرایند اكسیداسیون را انجام می دهد. به عبارت دیگر معده می داند چه چیزی بیش از اندازه معمول در بدن مانده و به فرایند معمول هضم واكنش نشان نمی دهد. این خود نوعی سیستم ایمنی بوجود می آورد كه تابه حال مشاهده نشده بود.

1396/10/19
23:43:09
5.0 / 5
5382
تگهای خبر: سنسور , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته