هفته دولت 1403،

حکمرانی فضای مجازی سیاست مهم دولت چهاردهم

حکمرانی فضای مجازی سیاست مهم دولت چهاردهم مداربسته: امروزه فضای مجازی به بخش تفکیک ناپذیری از زندگی انسان ها تبدیل گشته و با سرعت شتابان، تمامی شئون و عرصه های زیست بشر را تحت تاثیر قرار داده است، بدین جهت ماهیت شناسی این فضا و تشخیص شرایط و الزامات تبدیل شدن به بازیگری توانمند در این حوزه اولین گام است و هرگونه بی توجهی و غفلت نسبت به این پدیده، لطمه ها و لطمه های خطرناکی را متوجه جامعه خواهدنمود.



به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا، به عقیده کارشناسان، فضای مجازی به همان اندازه که مفید می باشد، با استفاده نادرست سبب صدمه های جدی و خطرناکی برای خانواده ها بخصوص روابط میان اعضا و کودکان خواهد شد و به قول کارشناسان و صدمه شناسان، درصد اعتیاد به شبکه های اجتماعی سبب افزایش میزان ارتباطات خانوادگی و جرائم کامپیوتری می شود.

به همین دلیل فضای مجازی تقریبا در همه کشورها با قوانین خاصی مدیریت می شود و حاکمیت بر فضای مجازی با اعمال محدویت ها ازجمله موضوع هایی است که تابحال توانسته جلوی صدمه های بسیاری را بگیرد. در حالیکه تمام کشورهای دنیا بخصوص کشورهای غربی که دیگران تصور آزادی کامل فضای مجازی را در آنها دارند، با قوانین محدود کننده ای حکمرانی می کنند، این امر مهم در ایران گاها مغفول مانده است.

حکمرانی فضای مجازی چیست؟


در توضیح حکمرانی باید گفت تنظیم روابط به منظور تأمین حق مردم و اشخاص که در قانون اساسی در فضای سنتی تعریف شده است و افراد یک جامعه برای کسب و کار، تفریح، آموزش و حضور در فضاهای مختلف قوانین و مقررات داشته، روابط در این محیط ها تنظیم شده و حقوق مردم، دولت، شرکت ها و فعالین اقتصادی مشخص است اما حکمرانی در فضای مجازی که تمامی این فعالیتها در آن در حال انجام می باشد متفاوت بوده و نیاز است که روابط در آن مشخص شده و مدیریت شود.

در فضای سنتی اشخاص می دانند که چطور و کجا فعالیت کنند و نسبت به حقوق خود آگاهی دارند اما در فضای مجازی در حوزه های مختلف مثل ارزهای دیجیتالی این حدود معلوم نیست و اگر این حوزه قانونمند شود، فرصتی برای مردم خواهد شد. همینطور اگر این فضا ضابطه مند باشد مردم با خیال راحت می توانند فعالیت کنند و در صورت مواجه با کلاهبرداری قابلیت پیگیری و ساماندهی وجود خواهد داشت.

اما امکان دارد با وجود پیگیری این مساله در دیگر کشورها سوال مطرح شود که در حال حاضر کشور در فضای مجازی حکمرانی دارد یا خیر؟ چندی قبل سیدمحمد امین آقامیری- رئیس مرکز ملی فضای مجازی- در رابطه با این مورد توضیح داد: کشور در فضای مجازی حکمرانی دارد اما باید توسعه یابد و مشابه مجلس که کار سیاستگذاری در آن تمامیت ندارد، در این فضا هم مسائل با شدت تحول و سرعت تغییر درحال ظهور است که حکمرانی در آنرا پیچیده تر، مستمر و متغییر کرده است که خوشبختانه درحال پیشروی در آن هستیم.

او تاکید کرده که فضای مجازی مصادیقی دارد که هر کدام احتیاج به سطحی از قوانین دارد، به صورت مثال در اخبار جعلی احتیاج به تدوین سیاست و قوانین جدید بود که با فضای سنتی تفاوت داشت و یا در بحث ساماندهی سکوها و حتی بعضی مسائل مختص این فضاست که قوانین و تعاریفی نداشتند و اینها را باید از صفر برای کشور تعریف و تدوین می کردیم.

آقامیری تاکید کرد: سند استراتژیک فضای مجازی کشور نقشی مهم در حکمرانی این فضا خواهد داشت؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت امور خارجه، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران فراجا و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جزو دستگاههای فعال می باشند که خیلی از اسناد موظفی خویش را ارسال و مابقی را درحال بررسی و پیشرفت هستند و برخی از این اسناد در کمیسیون های عالی مربوطه در مرکز ملی فضای مجازی درحال بررسی نهایی است.

حکمرانی فضای مجازی از نگاه مسئولان


در این راستا به علت اهمیت این مورد دولت چهاردهم از همان روزهای ابتدای شروع به کار خود این مورد را در دستور کار خود قرار داده است و طی روزهای اخیر مسؤلان گوناگونی در این حوزه اظهار نظر کردند. همینطور هفته گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین دیدار رئیس جمهور و دولت چهاردهم به مبحث فضای مجازی پرداخت. ایشان گفتند امروز فضای مجازی دیگر مجازی نیست بلکه حقیقت رو به توسعه در زندگی مردم است؛ بنابراین، در فضای مجازی باید حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد.

ایشان تعبیر سابق خود از فضای مجازی کشور به رها و ول بودن را ناشی از نبود حکمرانی قانونمند خواندند و گفتند: اگر در این حوزه خلأ قانونی دارید، قانون مورد نیاز را ایجاد کنید و بر مبنای آن زمام کار را به دست بگیرید، همچنانکه در همه دنیا با جدیت این کار را می کنند؛ بگونه ای که حالا می بینید که فرانسوی ها آن فرد را بخاطر نقض حکمرانی خود بازداشت کرده اند.

ایشان تاکید کردند نقض حکمرانی قابل قبول نیست، کشور در اختیار شما است و در برابر آن وظیفه و مأموریتی دارید و نباید اجازه دهید حکمرانی شما را نقض کنند.

البته این مورد در برنامه های سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بعنوان امری مهم دیده شده است. وی در جلسه تودیع و معارفه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنان خود به مساله حکمرانی فضای مجازی اشاره کرده و اظهار داشت: دغدغه اصلی من احیای حکمرانی در فضای مجازی است.

مردم منتظر یک قانون مدون در فضای مجازی باشند؟


همچنین مسعود پزشکیان در نخستین گفتگوی تلویزیونی با مردم در رابطه با سیاست دولت برای حکمرانی قانونی فضای مجازی توضیح داد که بناست با وزیر ارتباطات با شورایعالی فضای مجازی و شورایعالی امنیت ملی بنشینند و بحث کنند و بر مبنای داده ها بستر را برای راحتی مردم در مسائل فرهنگی و تجارت و علمی فراهم نمایند.

وی در پاسخ به این پرسش که مردم منتطر یک قانون مدون باشند؟ اظهار داشت: به امید خدا این کار را خواهیم کرد. البته رئیس جمهور بعد از این گفت و گو در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس نوشت به مردم وعده داد برای راحتی مردم ضوابط در ارتباط با فضای مجازی را در شورایعالی امنیت ملی و شورایعالی فضای مجازی تعیین تکلیف خواهیم کرد.




منبع:

1403/06/14
11:03:57
5.0 / 5
117
تگهای خبر: آموزش , امنیت , دستگاه , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته