ایرانداک در رشته زبان شناسی رایانشی دانشجو می پذیرد
مداربسته: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در رشته کارشناسی ارشد زبان شناسی رایانشی در سال تحصیلی جدید دانشجو می پذیرد.
به گزارش مداربسته به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با کسب مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ایرانداک در رشته کارشناسی ارشد زبان شناسی رایانشی از مهرماه سال ۱۴۰۳ و هم زمان با سال تحصیلی جدید دانشجو می پذیرد.
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با هدف انجام پژوهش های در رابطه با پردازش زبان طبیعی، در سال ۱۳۹۵ گروه زبان شناسی رایانشی را در پژوهشکده علوم اطلاعات تاسیس کرده است. کاربرد فناوری پردازش زبان طبیعی در پردازش متن و تهیه پیکره های صرفی و نحوی زبانی، آموزش در سطح تحصیلات تکمیلی و انجام پژوهش های نظری و کاربردی در عرصه پردازش زبان طبیعی از دیگر اهداف راه اندازی این گروه بوده است.
با توجه به ماموریت های ایرانداک در خصوص مدیریت اطلاعات و مدیریت داده ها تحت وب، این گروه با وجود متخصصان حوزه زبان شناسی و علوم کامپیوتر، توانسته است طرح های پژوهشی مختلفی در عرصه زبان شناسی رایانشی انجام دهد که خیلی از آنها منجر به تولید محصولات گوناگون، همچون پیکره های بزرگ زبانی، شده است. دانشجویان زبان شناسی رایانشی در ایرانداک می توانند بسیار هدفمند حوزه هایی را برای پایان نامه انتخاب کنند که از قبل در اهداف پژوهشی پژوهشگاه قرار گرفته و طرح های پژوهشی مختلفی در آن حوزه ها انجام شده است؛ بنابراین، دانشجویان از همان ترم های نخست می توانند مسیر پژوهشی که دنبال خواهند کرد را ببینند و برمبنای آن برنامه ریزی کنند.
زبان شناسی رایانشی یا کامپیوتری (Computational linguistics) حوزه ای میان رشته ای است که می کوشد با استفاده از روش های آماری و قاعده بنیاد (rule-based)، به مدل سازی زبان طبیعی بپردازد. این رشته پل ارتباطی میان علوم کامپیوتر و زبان شناسی است. هدف از تاسیس این رشته ایجاد تعامل میان متخصصان علوم زبان شناسی و علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر برای تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه پردازش زبان طبیعی است.
پذیرفته شدگان نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ می توانند با مراجعه به دفترچه انتخاب رشته در پایگاه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به آدرس sanjesh.org کد رشته اختصاص یافته به رشته زبان شناسی رایانشی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران را انتخاب کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب