اعلام برنامه های مراكز علمی و دانشگاه ها در هفته جهانی فضا

اعلام برنامه های مراكز علمی و دانشگاه ها در هفته جهانی فضا مداربسته: كمیته هماهنگی هفته جهانی فضا در ایران، برنامه های مراكز علمی و دانشگاه ها را به مناسبت هفته جهانی فضا اعلام نمود.


به گزارش مداربسته به نقل از كمیته هماهنگی هفته جهانی فضا در ایران، بیش از نیم قرن از پرتاب نخستین ماهواره به فضا می گذرد. پرتاب اسپونتیك ۱ منجر به آغاز عصر فضا شد و صدها مأموریت كوچك و بزرگ بعد از آن چشم ما را به روی دنیایی بزرگتر گشودند. در همه این سال ها یكی از مهمترین مأموریت های اكتشافی ما مطالعه و كاوش سیارات فراخورشیدی بوده اند و اكنون كه از كشف نخستین سیاره فراخورشیدی نزدیك به ۳۰ سال می گذرد، بیش از ۳۴۰۰ سیاره دیگر هم شناخته شده اند كه حدود ۳۰ سیاره از آن ها هم اندازه و مشابه زمین هستند و ممكن است شرایط حیات را داشته و زیست پذیر باشند. در این سال ها این مأموریتها هركدام به گونه ای ما را نسبت به گذشته كنجكاوتر كردند و سبب شدند بیش از پیش برای یافتن و سفر به دنیاهای زیست پذیر تلاش كنیم. همین مبحث مجمع هفته جهانی فضا را برآن داشت تا شعار امسال هفته جهانی فضا را «كاوش جهان های جدید در فضا» انتخاب كند، شعاری كه به پررنگ شدن نقش كشف سیارات زمین مانند و جستجوی حیات فرازمینی كمك می كند. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۹، ۴ تا ۱۰ اكتبر (۱۲ تا ۱۸ مهرماه) هرسال را به عنوان «هفته جهانی فضا» نام گذاری كرد. هدف از نام گذاری این هفته، ترویج دانش و فناوری فضایی در میان عموم مردم است. در طول این هفته، انجمن ها و مراكز فضایی در سراسر جهان در جهت آموزش و آگاهی بخشی برنامه های متعددی را برگزار می كنند كه منجر به تشویق جوانان به این علم و همینطور تولید همكاری های بین المللی در جهت توسعه علوم فضایی می گردد. یكی از نكات برجسته شعار امسال، اهمیت اكتشاف و استفاده از منابع فضایی برای بهره برداری از سیارك هایی است كه از سنگ و مواد فلزی مانند آهن، نیكل و كبالت و مقادیر اندكی فلزات قیمتی مانند طلا، پلاتین و رودیم تشكیل شده اند. سال گذشته، «سنجش ازدور، توانمندسازی آینده» به عنوان شعار هفته جهانی فضا انتخاب شده بود تا نقش سنجش از دور از فضا در بهبود زندگی بشر مورد توجه قرار بگیرد. در این سال، بیش از ۲۷۰۰ رویداد در ۸۶ كشور جهان برگزار شد و بدین ترتیب سال ۱۳۹۵، بزرگ ترین جشن فضایی تاریخ برگزار شد. باآنكه شكست این ركورد در سال ۱۳۹۶ چندان دور از ذهن نیست. امسال هم همچون سال های گذشته كمیته هماهنگی هفته جهانی فضا در ایران زیرنظر مجمع هفته جهانی فضا (WSWA) برای برگزاری و هماهنگی هرچه بهتر رویدادهای این هفته اقدام كرده است. در ایران همچون سایر كشورها برنامه هایی هم از جانب سازمان های مردم نهاد و مراكز علمی برگزار می گردد. امسال مركز علوم و ستاره شناسی تهران، انجمن نجوم آیاز، انجمن اخترشناسی شیراز، انجمن نجوم ایران، انجمن نجوم دانشگاه تبریز، انجمن علمی هوافضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، خانه نجوم سازمان فرهنگی شهرداری قم و... برنامه هایی را برای این هفته در نظر گرفته اند.
كمیته هماهنگی هفته جهانی فضا در ایران اعلام نمود كه دیگر مراكز علمی برگزاركننده مراسم هفته جهانی فضا هم می توانند برنامه های خویش را برای اطلاع رسانی بیشتر در وب سایت رسمی هفته جهانی فضا یا در صفحه ایران این وب سایت در اینجا ثبت كنند.
 

1396/07/15
20:39:09
5.0 / 5
5359
تگهای خبر: فضا , فناوری , دانشگاه , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته