جداسازی اتم های مصنوعی در سیلیكون برای نخستین بار در جهان
مداربسته: پژوهشگران دانشگاه مونپلیه در فرانسه با همکاری پژوهشگران چند دانشگاه اروپایی برای نخستین بار در جهان توانستند اتم های مصنوعی مستقل موجود در سیلیکون را که به صورت نوری فعال می باشند از سایر اتم ها جدا کنند.
به گزارش پایگاه خبری ساینس، پژوهشگران برای این منظور از یک استراتژی منحصر به فرد استفاده کردند که مفاهیم مهندسی مواد را با تجهیزات خاصی برای شناسایی گسیل گرهای تنهای نزدیک به مادون قرمز ترکیب می کرد.
آنها کار خودرا با بهره گیری از یک ویفر متشکل از سیلیکون و عایق آغاز کردند که بمنظور ایجاد خاصیت فلوروسنت، در آن اتم های کربن ایمپلنت شده است سپس آزمایش جدیدی را در دمای منفی ۲۶۳ درجه سانتیگراد انجام داده و با بهره گیری از میکروسکوپ های کانفوکال دارای وضوح بسیار بالا و بسیار حساس در نزدیکی محدوده مادون قرمز توانستند سیگنال های نوری بسیار ضعیفی را که توسط ناخالصی های نوری فعال ایجاد می شد، مشاهده کنند. بدین ترتیب برای نخستین بار توانستند گسیل گرهای تک فوتونی را در پرکاربردترین ماده مورد استفاده در صنایع الکترونیکی یعنی سیلیکون، مشاهده کنند.
این تحقیقات نشان داد که جداسازی اتم های فلوروسنت تنها در سیلیکون امکان پذیر است. فوتون های مستقلی که توسط ابزار حاصل از این اقدام گسیل می شود، در طول موج های مخابراتی عمل می کند و برای دستیابی به انتشار امواج اطلاعات در فواصل دوردست با بهره گیری از فیبرهای نوری کاربرد دارد.
به اعتقاد پژوهشگران نتیجه این تحقیقات تاثیر قابل توجهی بر توسعه نسل جدیدی از تجهیزات کوانتومی مبتنی بر سیلیکون خواهد داشت.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Electronics انتشار یافته است.
منبع: newcctv.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب