رونمائی از ماهواره های ناوک و پارس ۱ و ۲ با حضور رئیس جمهور

رونمائی از ماهواره های ناوک و پارس ۱ و ۲ با حضور رئیس جمهور به گزارش مداربسته، در مراسم روز فناوری فضایی با حضور رئیس جمهور و با بیان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از سه ماهواره جدید ناوک۱، پارس۲ و نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱ رونمایی گردید.



به گزارش مداربسته به نقل از مهر، مراسم روز ملی فناوری فضایی که امروز (دوشنبه ۱۴ بهمن ماه) با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری؛ سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و بعضی از اعضای هیات دولت، مقامات و مسؤلان کشوری و لشکری و متخصصان و فعالان حوزه فضایی در سالن شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، از ماهواره های ناوک ۱، پارس ۲ و نمونه ارتقایافته ماهواره پارس ۱ رونمایی و گزارشی از روند پیشرفت پروژه ها و برنامه های آتی فضایی عرضه شد.

ویژگی های ماهواره ناوک

ماهواره ناوک ماهواره ای مخابراتی است که به کمک پلت فرم ماهواره های کلاس ۲۰ تا ۵۰ کیلوگرم پژوهشگاه فضایی توسعه یافته است.
هدف اصلی ماهواره ناوک آزمون عملکرد صحیح پرتابگر سیمرغ بهینه است که در آینده نزدیک پرتاب خواهد شد. پرتابگر سیمرغ بهینه، ماهواره ناوک را به مدار بیضوی کشیده تزریق خواهد نمود.
ماهواره ناوک وزنی حدوداً ۳۴ کیلوگرم و ابعاد ۴۰ در ۴۰ در ۶۰ سانتیمتر دارد. این ماهواره دارای محموله دوزیمتری برای اندازه گیری میزان تشعشعات فضایی است. ارتباط مخابراتی این ماهواره با ایستگاههای زمینی در باند فرکانسی S برقرار خواهد شد. ماهواره ناوک دارای حسگر مگنتومتر برای سنجش میدان مغناطیسی زمین و عملگرهای تورکر برای کنترل جهت گیری ماهواره در فضا است.
یکی از مأموریت های ماهواره ناوک سنجش تشعشعات فضا با عبور از کمربند ون آلن و صحت سنجی عملکرد ماژول های توسعه یافته در پژوهشگاه فضایی ایران است. بر این اساس، عملکرد زیرسیستم های مختلف این ماهواره مثل بردهای توان، پردازش، دوزیمتری، درایور تورکر و عملگر تورکر در مدار مورد آزمون قرار خواهد گرفت. همینطور آزمون عملکرد الگوریتم های کنترلی در فاز آرام سازی و آزمون برقراری لینک مخابراتی در ارتفاع بالا و کارکرد زیرسیستم موقعیت یابی GPS ارتقا یافته جهت استفاده در ارتفاع بالای ۱۰۰۰ کیلومتر از مأموریت های دیگر این ماهواره است.

ویژگی های ماهواره پارس ۲

ماهواره پارس ۲ با وزن ۱۵۰ کیلوگرم، مجهز به دو محموله تصویربرداری با دو نوع سنجنده متفاوت خطی با قدرت تفکیک ۳ متر رنگی و سنجنده دوبعدی با قدرت تفکیک ۴ متر تک رنگ و ۸ متر چندطیفی است که با ترکیب تصاویر به دست آمده از محموله ها و روشهای فنی نرم افزاری به قدرت تفکیک بهتر از ۲٫۵ متر خواهد رسید.
هر دو محموله به شکل کاملا بومی در داخل کشور طراحی و ساخته شده اند. همینطور این ماهواره مجهز به پیشرانه بوده و امکان اصلاح مشخصه های مداری جهت حصول شرایط بهینه تصویربرداری را خواهد داشت. ماهواره پارس ۲ قادر به برآورده سازی طیف متنوعی از کاربردها در قسمت های مختلف محیط زیست، جنگلداری، حوادث غیرمترقبه و مدیریت شهری خواهد بود.

ویژگی های نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱

نمونه ارتقا یافته ماهواره پارس ۱، یک ماهواره سنجشی تصویربرداری است که با بهره گیری از پلت فرم کلاس بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم ماهواره های سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران توسعه یافته است.
نمونه اول این ماهواره در سال قبل با موفقیت با پرتابگر سایوز پرتاب شد و مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این پرتاب در بهبود نمونه دوم ماهواره پارس ۱ مورد استفاده قرار گرفت و اصلاحات لازم در نمونه دوم ماهواره نسبت به نمونه اول پارس ۱ انجام شده است.
نمونه دوم ماهواره پارس ۱ به ارتفاع حدود ۵۰۰ کیلومتری و در مدار نزدیک به زمین پرتاب خواهد شد. وزن این ماهواره کمتر از ۱۵۰ کیلوگرم است و دارای سه محموله تصویربرداری Multispectral (MS)، Short-wave infrared (SWIR)، Thermal infrared (TIR) است که هر کدام از آنها طیف های نوری و حرارتی مختلف و به ترتیب با دقت ۱۵ متر، ۱۵۰ متر و ۳۰۰ متر تصویربرداری می کنند. تصاویر دریافت شده از راه باند ایکس مخابراتی به زمین ارسال می شود.
این ماهواره دارای سیستم تعیین موقعیت و کنترل وضعیت سه محوره با دقت بهتر از نیم درجه است. انرژی این ماهواره از راه سلول های خورشیدی گالیم آرسناید تأمین می شود که بر روی پانل های بازشونده قرار دارند.
ذخیره انرژی در باتری به انجام می رسد و از راه مبدل های مختلف در میان اجزای ماهواره توزیع می شود.
این ماهواره از راه سیستم پیشران گاز سرد امکان اصلاح مداری و تصحیح نقطه تزریق را دارد. این ماهواره همینطور دارای یک محموله ثانویه به نام دوزیمتر است که وظیفه اندازه گیری میزان یون تجمعی تشعشعات را بر عهده دارد. سازه ماهواره بشکل مکعبی و از صفحات لانه زنبوری ساخته شده است که حداکثر مقاومت در مقابل ارتعاشات لحظه پرتاب را دارا است. جهت افزایش قابلیت اطمینان ماهواره، بیشتر بخش های ماهواره دارای قطعات جایگزین بوده و در مقابل رخداد خطا مقاوم است.

برگزاری نمایشگاه جانبی و اولین جلسه شورایعالی فضایی

در حاشیه مراسم روز فناوری فضایی، نمایشگاه جانبی صنعت فضایی دایر شده و آخرین دستاوردها و پروژه های مهم فضایی در حوزه طراحی و ساخت ماهواره، توسعه پرتابگرهای بومی و سامانه های کاربرد داده های ماهواره ای در آن به نمایش درآمده است.


منبع:

1403/11/15
11:36:02
5.0 / 5
23
تگهای خبر: الگوریتم , باتری , دستاورد , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته