عروس دریایی كنترل شونده

عروس دریایی كنترل شونده به گزارش مداربسته دانشمندان عروس دریایی بیونیكی (دارای اعضای مصنوعی به خصوص الكتریكی) ساخته و تمامی حركات آنرا به صورت موفقیت آمیزی كنترل كردند.



محققان با تحت كنترل گرفتن مصنوعی و كاشت ایمپلنت های میكرو الكتریك توانستند سرعت شنا كردن نوعی از عروس دریایی به نام Aurelia Aurita را تا ۳ برابر بالا برند. همینطور آنها این دستاورد را با اضافه كردن كمی قدرت و دو برابر كردن نیروی متابولیكی خود حیوان انجام دادند. نویسندگان مقاله می گویند، این ربات بیوهیبرید ۱۰ تا ۱۰۰۰ برابر از نیروی خارجی كمتری نسبت به سایر ربات های آبزی بهره می برد.
عروس های دریایی معمولا به علت قابلیت شنا كردن بالا بسیار مشهور هستند و از هر ماشینی كه تاكنون انسان ساخته است بهتر عمل می كند. بنابراین، این خصوصیت آنها را به یك گزینه كم هزینه برای حمل و نقل تبدیل می كند. در حالیكه خیلی از وسایل نقلیه زیرآبی می توانند سریع تر از عروس دریایی حركت كنند، اما تابحال ربات هایی كه تلاش در تقلید از رفتار عروس دریایی داشته اند، احتیاج به انرژی و منبع تغذیه بیشتری هم داشته اند. از سوی دیگر، موجودات واقعی می توانند آهسته و پایدار حركت كنند و همینطور دارای قابل خود درمانی هستند. اگر بتوان آنها را به درستی كنترل كرد، می توان نظارت بر اقیانوس ها را افزایش داد.
از آنجا كه عروس های دریایی می توانند در هر نوع آبی با درجه شوری، دما، غلظت اكسیژن و عمق متفاوت زندگی و شنا كنند، این چنین رباتهای بیو هیبریدی هم پتانسیل مستقر شدن در همه اقیانوس های جهان را دارند.
مطمئنا این امر به كنترل بسیار بیشتری نیاز دارد، اما تابحال این تیم نشان داده كه میتوانند بدون هزینه های گزاف، سوخت و ساز بدن و سلامتی این عروس دریایی ها را تقویت نمایند.
كلید اصلی در این دستاورد، استفاده از یك كنترلگر شنا قابل حمل میكروالكترونیكی است كه در صورت اتصال به عروس دریایی می تواند امواج و پالس هایی ایجاد كند كه سبب انقباض و تحریك عضلات شود. دانشمندان با استفاده از این تكنولوژی می توانند پیشرانه عروس دریایی را تا جایی كه به نقطه بهینه برسد با كمترین مصرف انرژی سرعت بخشند. آنها با این روش توانسته اند سرعت عروس دریایی را تا ۲.۸ برابر بالا برند. این تیم امیدوار است كه این دستاورد روزی منجر به تولید وسایل نقلیه زیرآبی جدیدتر و بهتر شود كه می توانند مدت طولانی تری را در زیر آب و در هر شرایطی بدون ایجاد اختلال سپری كنند.
sciencealert ۲۱۲۱


منبع:

1398/12/15
23:55:10
5.0 / 5
3821
تگهای خبر: الكترونیك , تكنولوژی , تولید , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته