توسط محققان پژوهشكده فرآوری مواد معدنی انجام شد؛

ساخت كارخانه ای با ظرفیت تولید ۲۵۰ كیلوگرم مس كاتد در روز

ساخت كارخانه ای با ظرفیت تولید ۲۵۰ كیلوگرم مس كاتد در روز مداربسته: كارخانه فرآوری مس با ظرفیت تولید 250 كیلوگرم مس كاتد در روز طراحی و ساخته شد.



به گزارش مداربسته به نقل از پژوهشكده فرآوری مواد معدنی، پژوهشگران پژوهشكده فرآوری مواد معدنی جهاددانشگاهی با رویكرد افزایش تولید ملی، و راه اندازی كارخانه های فرآوری، جلوگیری از خام فروشی و افزایش كارآفرینی موفق به طراحی و ساخت كارخانه فرآوری مس با ظرفیت تولید ۲۵۰ كیلوگرم مس كاتد در روز شده اند.
دكتر زهرا بهری مدیر گروه كنترل و مدل سازی سیستم های فرآوری با اشاره به اینكه در این طراحی، ماده معدنی مس اكسیدی خرده شده با ماكزیمم ابعاد ۱۲۰ میكرون و با حداقل عیار ۵/۱ درصد وارد كارخانه شده و بعد از عبور از واحد های، لیچینگ، فیلتراسیون، استخراج حلالی، استریپ و الكترووینینگ مس كاتد با عیار ۹۹.۹۹ درصد تولید می شود.
وی افزود: مرحله نخست از این فرآیند، فروشویی یا لیچینگ نام دارد. لیچینگ مس در نتیجه حل شدن مس موجود در كانه-های آن در یك محلول آبی اتفاق می افتد كه این محلول اغلب اسید سولفوریك رقیق است. قرار دادن فیلتر برای محلول خروجی از تانك ها پیش از ورود به مرحله بعد ضروری می باشد. این فیلتر از ورود ذرات ریز معلق در plsو بروز مشكلات اساسی در داخل كارخانه جلوگیری خواهدنمود. معمولاً در این قسمت از فیلترپرس استفاده می شود.
عضو هیات علمی پژوهشكده فرآوری موادمعدنی جهاددانشگاهی اظهار داشت: ساختمان دستگاه های بخش استخراج حلالی بسیار ساده است. در این واحد، مس موجود در محلول ورودی در چند مرحله توسط ماده آلی استخراج شده و بعد از آن باردیگر به داخل تانك های لیچینگ انتقال می یابد. بمنظور جداسازی فاز آلی و آبی بكار برده شده شكل ستلر مكعب مستطیل است كه شامل فنس هایی جهت آرام كردن جریان و خروجی های مخصوص فاز آلی و آبی است.
در این مرحله الكترولیت حامله وارد سلول های الكترولیز شده و بعد از جذب شدن مقداری از مس محتوا روی كاتدها، جهت آبستن شدن مجدد به قسمت استریپینگ انتقال خواهد یافت.
وی افزود: در این طراحی از تكنیك هایی در ضمن هر یك از مراحل عملیاتی استفاده شده است كه در نهایت منجر به افزایش بازیابی مس و كاهش هزینه مواد مصرفی در طول پروسه شده است و روند تولید را نسبت به روش های متداول دیگر اقتصادی تر كرده است.


منبع:

1398/10/23
22:07:22
5.0 / 5
4217
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , دستگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته