تبدیل زیست توده های زیست تجدیدپذیر به پروتئین های كاربردی
مداربسته: چندین شركت زیست فناوری در حال توسعه ساز و كارهایی هستند كه بتوانند زیست توده های زیست تجدیدپذیر را به پروتئین هایی كاربردی و دوست دار طبیعت تبدیل كنند.
به گزارش مداربسته به نقل از مركز اطلاعات بیوتكنولوژی ایران، تخمین زده می شود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹ تا ۱۱ میلیارد نفر برسد.
همچنین آمارها حكایت از افزایش طبقه متوسط دارد؛ كه این دو در كنار هم سبب فزونی درخواست محصولات پروتئینی خواهد شد. روش های سنتی تأمین پروتئین علاوه بر صرف انرژی بالا به منابع زیادی احتیاج دارد كه پاسخ گوی نیاز تغذیه ای جوامع نیست.
چندین شركت زیست فناوری در حال توسعه ساز و كارهایی هستند كه بتوانند زیست توده های زیست تجدیدپذیر را به پروتئین هایی كاربردی و دوست دار طبیعت تبدیل كنند.
یك شركت غذایی می خواهد نیازهای پروتئینی نسل آینده را بوسیله تولید گوشت هایی كه از منابع گیاهی به دست آمده اند رفع كند.
براساس محاسبات انجام شده اگر فردی یك و یك چهارم پوند برگر پخته شده از گوشت تولیدی توسط شركت مذكور را مصرف كند، انرژی ای كه به دست می آورد معادل انرژی ای است كه برای انجام ۱۰ دقیقه دوش گرفتن و ۱۸ دقیقه پیاده روی لازم است.
گوشت گیاهی تولیدی توسط این شركت می تواند برای تهیه صبحانه، پیتزا، ساندویچ، برگر و كوفته استفاده گردد. برای تهیه این گوشت از سیب زمینی، گندم، ویتامین ها، اسیدهای آمینه، قندها، پیونددهنده ها و چربی های مفید استفاده می شود.
راز طعم و بوی مشابه گوشت گیاهی با گوشت حیوانی، مولكول هِم (heme) است. مولكول هِم یك حمل كننده آهن در خون است كه در گیاهان و جانوران وجود دارد. علت رنگ قرمز خون باز مولكول های هِم هستند. شركت مذكور ابتدا هِم موجود در ریشه سویا را استخراج می كند، سپس آنرا وارد مخمر اصلاح شده ژنتیكی می كند تا بتواند هِم مورد نیاز برای تولید گوشت خودرا به دست آورد.
شركت غذایی دیگری وجود دارد كه برای تولید پروتئین های آینده با ایده ای جدید اقدام نموده است. تولید پروتئین های حیوانی بدون حیوانات از اهداف این شركت است. محصولات تولیدیاین شركت شامل مواد پخت وپز، نوشیدنی ها، افزودنی ها و سفیده تخم مرغ است.
این تخم مرغ ها به لحاظ بافت، حجم، قدرت كشسانی و شكل گرفتن مشابه تخم مرغ های عادی هستند و به همین جهت در انواع دستورهای غذایی می توانند استفاده شوند.
در فرایند انجام كار، ابتدا مخمر و قند تركیب می شوند؛ و سپس انتخاب بهترین گونه مخمر اصلاح شده ژنتیكی از آن برای تولید محصول انتخابی استفاده می شود.
حال این محصول انتخابی می تواند آلبومین سفیده تخم مرغ برای پخت وپز، پروتئین پاك و یا ضدمیكروبی باشد. چون در تولید این محصولات از حیوانات استفاده نمی گردد، علاوه بر نیاز كمتر به آب و زمین، آلودگی های میكروبی مثل سالمونلا باز اتفاق نخواهد افتاد.
شركت دیگری باز با انجام فرایندی، چوب را به غذای پروتئینی مؤثر برای غذای آبزیان و حیوانات تبدیل می كند. برای تولید غذای پروتئینی قابل هضم از چوب، فرآیندهایی بر روی چوب های جنگلی انجام می شود.
شركتی باز همین طور سرپرستی پروژه Sylfeed را بر عهده گرفته است. این پروژه شامل چندین گروه صنعتی است كه در تولید مراحل مختلف زنجیره غذایی دخیل هستند.
به طور كلی وجود جنگل ها، چوب فراوان و صنعت شیلات نشان دهنده این است كه زیرساخت های لازم برای تولید غذاهای پروتئینی بوسیله روش های نوظهور وجود دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب