چند راهکار برای افزایش سرعت تلفن همراه
به گزارش مداربسته، از آنجائیکه کاهش سرعت عملکرد گوشیهای هوشمند می تواند برای کاربران آزاردهنده و خسته کننده باشد، کارشناسان فعال در حوزه فناوری به کاربران موبایل سفارش می کنند که با رعایت برخی موارد و انجام اقداماتی می توانند تا حد زیادی سرعت عملکرد و پاسخ دهی سیستم عامل گوشی خویش را بالا برند.
به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا، خوشبختانه سفارش هایی برای بهبود سرعت گوشیهای اندرویدی وجود دارد. باآنکه این روش ها گوشی اندرویدی را به اندازه جدید ترین مدلهای گوشی اندرویدی سریع نمی کنند اما عملکرد سیستم آنرا به صورت قابل توجهی بهبود بخشیده و فعالیت آنرا مثل روز اول روان می کنند. البته باید بدانیم بهبود عملکرد سیستم سبب نمی شود گوشی یک دفعه بتواند بازیهای سنگینی انجام دهد. این سفارش ها کمک می نماید سیستم گوشی روان تر شده و استفاده روزمره از آن بهبود پیدا کند.
برخی از این سفارش ها کاملا ساده بوده و تنها حذف اپلیکیشن ها، بازیها و فایل های غیرضروری را ایجاب می کند. اگر این راهکارهای ابتدایی کمک نکند، باید اقدامات جدیتری مانند فکتوری ریست (بازگشت به تنظیمات کارخانه) یا نصب یک حافظه رم (ROM) سفارشی را در تلفن اندرویدی انجام دهید.
اما پیش از آشنایی با راهکارهای لازم بهتر است بدانیم که علت کندی اندروید معمولاً به دو مساله نرم افزاری و سخت افزاری، ختم می شود. مسائل نرم افزاری معمولاً ناشی از محدودیت فضای ذخیره سازی و حافظه است که با نصب اپلیکیشن های پرشمار و نگهداری فایل ها در دستگاه، رخ می دهد. همینطور امکان دارد باگهای نرم افزاری در ارتباط با یک اپلیکیشن یا سیستم عامل قدیمی وجود داشته باشد.
علاوه بر موارد گفته شده باتری معیوب و نقصها سخت افزاری دیگر، در عملکرد اندروید می تواند اثرگذار باشد. دستگاه شما به صورت کلی و هر اپلیکیشنی که در آن نصب شده است، مدام برای منابع رقابت می کنند. هنگامی که منابع کافی وجود نداشته باشد، اندروید کند شده و باز شدن اپلیکیشن ها بیشتر طول می کشد و به نظر می آید دستگاه به روانی گذشته کار نمی کند.
به عنوان مرحله نخست سفارش می شود حتما مطمئن شوید که هیچگاه ظرفیت حافظه گوشی کامل پر نمی شود چون به شکل قابل توجهی بر روی عملکرد آن تاثیر گذاشته و سرعت آنرا به میزان قابل توجهی کند می کند و سبب می شود کارهای ساده ای مانند بازکردن و نصب اپلیکیشن ها، بازی ویدیویی و غیره طولانی تر از حد معمول شود و گوشی گاهی هنگ می کند.
برای چک کردن میزان فضای ذخیره سازی ضروری است به قسمت تنظیمات (Setting) و سپس ذخیره سازی (Storage) در گوشی اندرویدی رجوع کنید. کاربران دستگاه سامسونگ می توانند به قسمت تنظیمات، مراقبت دستگاه (Device Care) و ذخیره سازی رفته و میزان ظرفیت استفاده شده را چک کنند. همینطور در منوی تنظیمات می توانید کلمه ذخیره سازی را جست وجو کنید تا گزینه مناسب را پیدا کنید. نگذارید ظرفیت گوشی بیشتر از ۸۰ درصد پر شود چونکه تلفن و سیستم عامل به حدود پنج تا هشت گیگابایت فضای آزاد نیاز دارند تا به شکل روان عمل کنند.
در مرحله بعد سفارش می شود پوشه های زباله را خالی کنید. طبق اعلام گوگل، دستگاههای اندرویدی هنگامی که فضای ذخیره سازی آزاد آن به کمتر از ۱۰ درصد برسد، امکان دارد گرفتار کندی شوند. مدیریت فایل که در گوشی نصب شده است مانند اپلیکیشن فایل های گوگل (Files)، راه راحتی برای انجام این کار است و همینطور می توانند از اپلیکیشن های "جانک کلینر" برای اندروید بهره برد.
این کار چندان ضروری نیست چونکه اغلب پوشه های زباله، فایل حذف شده را برای مدت ۳۰ روز نگه داشته و بعد از آن برای همیشه حذف می کنند؛ با این وجود اگر اغلب فایل ها را حذف می کنید، دیتای غیرضروری زیادی خواهید داشت که فضا را اشغال کرده اند.
حذف اپلیکیشن هایی که نمی خواهید می تواند راهکار دیگری برای افزایش سرعت گوشی باشد. در واقع استفاده همزمان از تعداد زیادی از آنها، تقاضا برای حافظه را زیاد می کند و اگر این حافظه آزاد شود، سرعت گوشی شما بهبود پیدا می کند.
بنابراین هرچه اپلیکیشن ها و ویجت های کمتری داشته باشید، ذخیره سازی کمتری صورت گرفته و حافظه کمتری استفاده می شود؛ این یکی از دلایلی است که گوشیهای جدید، سریع تر از گوشیهایی کار می کنند که به مرور زمان، انبوهی از اطلاعات در آنها جمع شده است.
به روز کردن نرم افزار به جدید ترین نسخه؛ همیشه باید مطمئن شوید که گوشی شما با جدید ترین نسخه سیستم عامل کار می کند و وصله های امنیتی موجود را دریافت می کند. گوگل مدام اندروید را با انتشار بروزرسانی هایی بهینه می کند تا عملکرد اندروید را بهبود دهد. ارتقاء به نسخه جدیدتر اندروید می تواند منابع سیستم در دستگاه شما را آزاد کند که به نوبه خود کمک می نماید باز شدن اپلیکیشن ها سریعتر شده و عملکرد سیستم روانتر شود.
همه تولیدکنندگان بزرگ اندروید راه درازی را از روزهای نخست اندروید پیموده اند و الان تمایل دارند بروزرسانی های نرم افزاری متداول را برای تلفن هایشان منتشر کنند. بهترین بخش اینست که این تولیدکنندگان تلاش دارند عملکرد سیستم گوشی را بر مبنای بازخورد کاربر با هر بار بروزرسانی بهبود دهند. سامسونگ بخصوص عملکرد خوبی در انتشار ماهانه وصله های امنیتی و بروزرسانی های سیستم عامل برای همه دستگاه هایش داشته است.
یک اسکنر ویروس نصب کرده و از آن برای اسکن و حذف ویروس استفاده کنید. اضافه کردن یک اپلیکیشن دیگر در یک گوشی کند باآنکه امکان دارد اقدام معکوس باشد اما ضروری است مطمئن شوید که آیا مشکل این است؛ اگر بدافزاری در گوشی باشد، تردیدی نیست که حافظه و ظرفیت ذخیره سازی باقی مانده گوشی را درگیر می کند. همینطور ویروس فعالیتهای خطرناکی بدون اطلاع شما انجام می دهد.
اما اگر این چند پیشنهاد موثر برای بهبود سرعت و روان شدن اجرای سیستم گوشی اندرویدی شما موثر واقع نشد، می توانید به گزینه ریست فکتوری یا بازگشت به تنظیمات کارخانه بعنوان آخرین حربه متوسل شوید. این اقدام دستگاه را به وضعیت روز اول برمی گرداند و همه اطلاعات موجود در گوشی را پاک می کند ازاین رو باید از اول شروع کنید و باردیگر اپلیکیشن ها را از پلی استور دانلود کنید و اطلاعات کاربری را در اپلیکیشن ها و خدمات محبوبتان وارد کنید.
این کار زیادی است و نتیجه آن امکان دارد به حد قبل دلخواه نباشد و در چنین وضعی باید به فکر ارتقای گوشی خود باشید؛ حتی اگر یک دستگاه ارزان یا میان رده باشد احیانا بهتر از گوشی فعلی شما عمل می کند.
اگر آماده ریست فکتوری دستگاه اندرویدی خود می باشید، اطمینان حاصل کنید که نسخه پشتیبانی از همه اطلاعات ضروری خویش را تهیه کرده اید. به محض اینکه تلفن تان ریست شد، لیست اپلیکیشن هایی که می خواهید را چک کنید تا آنهایی که بار اول هیچگاه از آنها استفاده نکردید را باردیگر نصب نکنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب