علت اهمیت کانکتور ATX در کامپیوترها

علت اهمیت کانکتور ATX در کامپیوترها در حقیقت امروزه با توجه به تنوع و توسعه فناوریها انواع مختلفی از کانکتور نیز وجود دارد که هر یک دارای کاربردهای مختلفی است.


کانکتور که به آن ها ترمینال های برق نیز گفته می شود ابزارهایی الکتریکی و یا الکترونیکی هستند. از این ابزار الکتریکی و الکترونیکی، در سیم کشی ساختمان ها و برای توزیع نیروی الکتریسیته جهت اتصال کلیدها و پریزها استفاده می شود. هم چنین سیستم های روشنایی، لوازم خانگی، تجهیزات اداری و کامپیوتری، سیستم های تهویه و…. نیز از اینگونه قطعات و ابزار تشکیل شده اند.

به طور کلی از این نوع کانکتورها و یا ترمینال ها می توان برای وصل شدن به محل مورد نظر و تولید جریان الکتریسیته و تامین تغذیه مورد نیاز ابزار الکترونیکی، استفاده کرد. از جمله از این کانکتورها می توان در مواردی مانند اتصال سیم ارت، محافظ های الکتریکی و الکترونیکی، سیستم های صوتی داخل سالن ها برای فراهم نمودن تعداد مورد نیاز ورودی و خروجی، سیستم های کنترل و هشدار داخل سالن ها و ….استفاده های فراوانی نمود.

در حقیقت امروزه با توجه به تنوع و توسعه فناوریها انواع مختلفی از کانکتور نیز وجود دارد که هر یک دارای کاربردهای مختلفی است. این ابزار و قطعات الکترونیکی و یا الکتریکی، هم چنین از نظر شکل ظاهری و بزرگی و کوچکی و یا سایز نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارند.

همان طور که می دانیم از میان ابزارهای نوین الکترونیکی، کامپیوترها دارای جایگاه خاصی هستند. در حقیقت کامپیوترها و انواع رایانه ها توانسته اند همگام با توسعه فناوری پیش بروند و ابزار نوینی را نیز به خدمت بگیرند. در واقع می توان گفت کامپیوترها در راس هرم تنوع اتصال دهنده ها و یا انواع کانکتورها و ترمینال های برق قرار گرفته اند و انواع مختلفی از کانکتورها را مورد استفاده قرار می دهند.

علت اهمیت کانکتور ATX در کامپیوترها

به طور کلی کامپیوترها برای راه اندازی قطعات الکترونیکی خود، به یک منبع تغذیه نیاز دارند تا از این طریق بتوانند برق مورد نیاز این قطعات خود را تامین نمایند. بنابراین با استفاده از انواع کانکتورهای موجود، می توانند جریان برق و ولتاژ مورد نیاز قطعات خود را تامین کنند. در این میان انواع مختلفی از کانکتور وجود دارند که از آن ها برای اتصالات کامپیوتری استفاده می شود. این کانکتورها عبارتند از: کانکتورهای VGA، DVI، HDMI، BNC، ATX ،USB، AUX و ….. که هر یک در بخشی از کامپیوتر و برای دستیابی به هدفی خاص و کاربردی ویژه، مورد استفاده قرار می گیرند.

بنابراین یکی از انواع کانکتورهایی که امروزه مورد استفاده بسیاری، به ویژه در انواع رایانه ای شخصی و اداری، قرار می گیرد، کانکتور ATX است. این نوع از کانکتور به عنوان فیش مادر بورد و یا پاور نیز شناخته می شود. به طور معمول، کانکتور ATX، 24 پین است و کاربرد اصلی آن، تغذیه مادر بورد در انواع کامپیوترها استکانکتور ATX را می توان از نظر ابعاد از بزرگ ترین کانکتورهای پاور کامپیوترها به شمار آورد.

کانکتور atx چیست؟

کانکتورATX قطعاتی هستند که برای اتصال دادن مدارهای الکتریکی و یا بخش های مختلف مدارهای الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند. از این نوع کانکتور در قطعات الکترونیکی نیز استفاده می شود. پین های کانکتور ATX به صورت دو تکه 20 پین و 4 پین قابل استفاده هستند. کانکتور ATX دارای 2 استاندارد است که عبارتند از: ATX1271.X و ATX1272.X

ویژگی های کانکتور  atx

همان طور که گفته شد کانکتورها در شکل ظاهری و ابعاد با یکدیگر تفاوت هایی دارند. اما این ابزار، علیرغم تفاوت های ظاهری که با یکدیگر دارند دارای ویژگی های مشترکی نیز هستند. بنابراین ویژگی هایی که برای کانکتور atx بیان می شود در تمامی انواع کانکتور وجود دارد. از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1- جنسیت کانکتور atx

این نوع از کانکتورها دارای دو جنس نر و ماده هستند. به طور معمول بخش مادگی این نوع از کانکتور بر روی بورد نصب می شود و بخش نرگی آن، به منظور اتصال در درون مادگی جای می گیرد در حقیقت می توان گفت این کانکتور، علاوه بر مادگی، دارای سرکابلی و یا نری های رو بوردی نیز هست. این سرکابلی های نری برای اتصال دو کابل با تعداد رشته های گوناگون، مورد استفاده قرار می گیرند.

2- پلاریته کانکتور atx

کانکتورهای مختلف به طور معمول، تنها در یک جهت خاص متصل می شوند. به همین دلیل در این نوع از اتصالات الکترونیکی، پلاریته و یا جهت مثبت و منفی حائز اهمیت بسیاری است. در بخشی از کانکتور ATX، برای اینکه این بخش ها در جهت مناسب نصب شوند و اتصال توسط آن ها برقرار گردد قطعه ای قرار داده می شود تا در دیگر جهت ها قابلیت کاربرد و یا اتصال نداشته باشند.

3- اتصال کانکتورATX

در حقیقت مهم ترین بخش در انواع کانکتور و از جمله کانکتور ATX، بخش اتصال آن است. بخش اتصال کانکتورها در واقع، شامل قطعاتی فلزی و ریز است که معمولا در داخل آن ها قرار گرفته اند. وظیفه اصلی این قطعات فلزی ریز، برقرار کردن اتصال بین نرگی و مادگی است.

4- پایه در کانکتورATX

وجود پایه در انواع کانکتورهای موجود، سبب می شود تا بدانیم یک کانکتور و از جمله کانکتور ATX در حقیقت از نظر مکانیکی، باید چگونه نصب شود و زاویه آن با سایر قطعات و اتصالات چه مقدار باشد.

5- سیکل طول عمر کانکتورATX

سیکل طول عمر را در حقیقت می توان تعداد دفعاتی دانست که می توان از یک نوع کانکتور از جمله کانکتور atx استفاده کرد. در واقع سیکل طول عمر یک کانکتور، می تواند تعداد دفعات کارکرد آن کانکتور را نشان دهد.

1402/09/06
15:04:06
5.0 / 5
375
تگهای خبر: رپورتاژ , تولید , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته