زحل آخر هفته ماه را در آغوش می کشد

زحل آخر هفته ماه را در آغوش می کشد مداربسته: مداربسته: سیاره زیبای زحل در تارخ 30 اوت در کنار ابر ماه آبی ظاهر می شود.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، زحل به لطف موقعیت فعلی خود در منظومه شمسی، این آخر هفته یک نمایش عالی برای تماشای آسمان برپا می نماید.
این غول گازی حلقه دار در راستای مخالف خورشید قرار خواهد گرفت، به این معنا که دقیقاً در مقابل خورشید قرار خواهد گرفت و زمین در وسط آنها قرار می گیرد. حدودا در همان زمان، زحل به حضیض یا نزدیکترین فاصله خود با زمین می رسد. در نهایت، ترکیب این دو رویداد آسمانی به این معنا است که زحل در این آخر هفته در بزرگترین و درخشان ترین حالت خود ظاهر می شود. ضمن اینکه سیاره تا فوریه ۲۰۲۴ در آسمان زمین قابل مشاهده می ماند.
ماه کامل بعدی که در تاریخ ۳۰ اوت ۲۰۲۳ ظاهر می شود، به سه دلیل یک ماه فوق العاده خاص خواهد بود. اول این که یک ابر ماه است، دوم اینکه یک ماه آبی است و سوم اینکه سیاره زحل نیز در نزدیکی آن ظاهر می شود.
هر گاه ماه در حالت بدر به نزدیک ترین فاصله خود از زمین می رسد و درخشان تر و بزرگتر از حد معمول دیده می شود، اصطلاحا پدیده ماه افروختگی یا ابرماه روی می دهد. این اتفاق در هر ۴۱۲ روز یک دفعه پیش می آید. ماه هر چهار هفته یا به عبارت دقیق تر، هر ۲۷ روز و ۷ ساعت و ۴۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه یک دفعه، فاصله اش با زمین به نزدیک ترین حد می رسد. البته در دوره یاد شده، یک دفعه هم از زمین بطورکامل دور می شود.
همین طور به سومین قرص کامل ماه در فصل هایی که برخلاف معمول چهار بار بجای سه بار قرص کامل ماه دیده می شود، اصطلاحاً ماه آبی گفته می شود و ارتباطی با رویت رنگ ماه ندارد. این رویداد در هر ۲.۷ سال خورشیدی یک دفعه، در یکی از فصل های متفاوت رخ داده و ناشی از ناهمخوانی میان تقویم خورشیدی با قمری است و در طول این مدت با افزوده شدن یک ماه قمری در سال خورشیدی هم راه است.
ماه کامل بعدی چهارشنبه شب(۳۰ اوت ۲۰۲۳) ظاهر خواهد شد که در مقابل خورشید(در طول جغرافیایی مبتنی بر زمین) در ساعت ۲۱: ۳۶ به وقت منطقه زمانی شرقی پدیدار می شود.
در بیانیه ناسا آمده است که سیاره زحل، تنها چند روز مانده به قرار گرفتن در وضعیت نزدیک ترین و درخشان ترین حالت خود در سال، در نزدیکی ماه ظاهر می شود.
ناسا جزئیاتی را از این که زحل چگونه در راستای عقربه های ساعت به دور ماه سفر می کند و یک منظره بسیار نادر می سازد، ارائه کرده است. این سیاره ابتدا در ساعت ۲۰: ۴۲ به وقت شرقی در ۵ درجه سمت راست و بالای ماه ظاهر می شود و بنظر می رسد که در یک الگوی دایره ای حرکت می کند.
در این رویداد، زحل به قدر ظاهری ۰.۴ خواهد رسید که درخشان ترین حالت آن در سال ۲۰۲۳ است. این بدان معناست که زحل به آسانی با چشم غیر مسلح به عنوان یک گوی روشن و بدون سوسوزنی در آسمان قابل مشاهده می باشد.
با این وجود، مشاهده زحل بوسیله دوربین دوچشمی جزییات بیشتری را نشان میدهد و رنگ زرد کم رنگ این سیاره قابل مشاهده خواهد بود. همین طور در وضعیت مناسب، تعدادی از دوربین های دوچشمی پرقدرت حتی می توانند آثار ضعیفی از حلقه های زحل یا حتی بزرگترین قمر آن، تایتان را نیز نشان دهند.
اگر از یک تلسکوپ استفاده گردد نیز حلقه های زحل به وضوح نمایان می شوند. بگفته ناسا، حلقه های این غول گازی هم اکنون آغاز به کج شدن بیشتر به سمت لبه های رو به زمین کرده اند و این روند تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت. این موجب می شود این آخر هفته زمان مناسبی برای تماشای یکی از بهترین اهداف آسمان شب باشد که در دسترس بیشتر تماشاگران آسمان است.
بگفته ناسا، ابرماه زمانی رخ می دهد که مدار ماه در نزدیکترین فاصله(در حضیض) به زمین و همزمان با کامل شدن ماه اتفاق می افتد.
با این وجود، این ممکنست یک تعریف قدیمی باشد، برای اینکه ناسا گزارش می دهد که مجله Sky & Telescope تعریف جدیدی را در سال ۱۹۴۶ ارائه کرد که دومین ماه کامل در یک ماه را به عنوان ماه آبی معرفی نمود.
لازم به ذکر است که بااینکه این پدیده «ماه آبی» نام دارد، اما به این معنا نیست که ماه به رنگ آبی دربیاید. این نام در حقیقت هیچ ارتباطی با ظاهر ماه ندارد.
ناسا می گوید نمایش ویژه ی ماه، سه روز کامل از سه شنبه شب تا بامداد جمعه ادامه خواهد داشت.




منبع:

1402/06/04
15:42:26
5.0 / 5
309
تگهای خبر: دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته