ابداع ماهواره های بافتنی برای رصد زمین

ابداع ماهواره های بافتنی برای رصد زمین به گزارش مداربسته، بریتانیا می خواهد سال آینده چند ماهواره با آنتن هایی شبیه به چتر را که مانند بافتنی به هم متصل شده اند، برای رصد زمین به فضا پرتاب کند.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از بی بی سی، نوآوری ماهواره ای اخیرا با معرفی آنتن های چتری و اصطلاحا «بافتنی» برای ثبت تصاویر باکیفیت بالا ارتقا یافته است. این آنتن ماهواره ای نسل جدید، سبک وزن و قابل حمل است و مواد با ارزش را ذخیره می کند و به سادگی در فضا قابل استقرار است.
حالا دانشمندان بریتانیایی درحال کار بر روی پرتاب نخستین ماهواره های اینچنینی در نوع خود برای مطالعه زمین هستند که انتظار می رود ظرف یک سال آینده صورت گیرد.
این ماهواره های جدید که CarbSar نام دارند، از فناوری رادار برای مشاهده ابرها و رصد زمین در تمام ساعات شبانه روز استفاده می نمایند.
این ماهواره ها توسط دو شرکت مستقر در بریتانیا معروف به Surrey Satellite Technology Limited و Oxford Space Systems درحال توسعه است.

آنتنی که مانند چتر در فضا باز می شود
شرکت Surrey Satellite تاکید می کند که این ماهواره های نوآورانه قابلیت های تصویربرداری با وضوح بالا را در شب و روز و در هر شرایط آب و هوایی عرضه می دهند.
همانطور که اشاره شد، این ماهواره های جدید از فناوری رادار برای نگاه کردن به ابرها و رصد زمین در تمام طول شبانه روز استفاده می نمایند و آنتن آنها بگونه ای طراحی شده است که ماهواره بتواند به سادگی در مقابل محیط خشن فضایی مقاومت کند و از تشعشعات خورشیدی هم در امان بماند.
آنتن راداری که با یک توری تنگستن گره خورده است، به سادگی به هنگام پرتاب قابل تا خوردن است و می تواند بعد از قرار گرفتن در مدار به شکل چتری بزرگ باز شود. هنگامی که به صورت کامل باز می شود یک شکل سهموی بوجود می آورد تا سیگنال های رادیویی با فرکانس بالا را منعکس کند.
توری آنتن از نخ تیتانیوم با روکش طلا ساخته شده است که به یک مجموعه از میله های کربنی متصل است. سیم های طلایی با کارایی بالا هم امکان ارسال و دریافت سیگنال های رادیویی را در مدار فراهم می کنند، در حالیکه روکش طلا در عین حال سبب می شود آنتن در مقابل محیط خشن فضایی مقاوم تر شود.
قابل ذکر است که نخ اتصال آنتن راداری با استفاده از ماشین های بافندگی ویژه و پیشرفته بافته شده است.

کاربرد در رصد زمین
این آنتن با عرض ۳ متر می تواند روی یک فضاپیمای ۱۵۰ کیلوگرمی نصب شود. ابزار رادار پهنای باند روی این ماهواره به آن اجازه می دهد تا تصاویر نوری واضحی از سطح زمین بگیرد.
تصاویر رادار دیافراگم مصنوعی(SAR) برای انجام انواع بی شماری از مشاهدات، همچون موارد در ارتباط با کاربردهای تجاری، عمرانی و امنیتی، همچون دفاع و امنیت، دریایی، واکنش به بلایا، محیط زیست و زیرساخت مناسب می باشد.
انتظار می رود طول عمر این مأموریت حدود پنج سال باشد.
سازندگان این ماهواره ها می گویند CarbSAR تصاویر SAR با وضوح بالا را در طول روز یا شب و در هر شرایط آب و هوایی ثبت و امکان عرضه اطلاعات قابل اعتماد برای طیف وسیعی از برنامه ها را فراهم می آورد.
این ماهواره کوچک با فرکانس بالا کار می کند، تصویربرداری با وضوح بالا را در همه شرایط آب و هوایی عرضه می دهد و به بودجه کمی هم نیاز دارد، ازاین رو برای کاربردهای فضایی آینده ایده آل است.
اگر این فناوری رصد زمین، توانایی خویش را در پرتاب سال آینده نشان دهد، امکان دارد راه را برای پرتاب آنتن های بزرگ تری هموار کند که به سادگی قابل تا شدن هستند و می توانند با سهولت درون موشک ها قرار بگیرند.
در انتها قابل ذکر است که این ماهواره ها به احتمال زیاد از با یک موشک در خاک ایالات متحده پرتاب خواهند شد.



1402/02/21
14:01:39
5.0 / 5
351
تگهای خبر: آنتن , امنیت , دانشمند , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته