این ربات بندبازی می کند!

این ربات بندبازی می کند! به گزارش مداربسته، مهندسان دانشگاه کارنگی ملون موفق به ساخت یک ربات چهارپا شده اند که می تواند روی یک میله باریک تعادل خویش را حفظ کند و راه برود.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، گروهی از پژوهشگران موسسه رباتیک دانشگاه کارنگی ملون روشی را ابداع نموده اند که به یک ربات چهارپا اجازه می دهد روی یک میله باریک با حفظ تعادل راه برود.
چاره آنها شامل اجرای یک سیستم واکنش چرخ فعال(RWA) است که در پشت ربات چهارپا نصب شده است. این سیستم از راه یک تکنیک کنترل جدید، ربات را قادر می سازد بدون توجه به موقعیت پاهای خود، به صورت مستقل تعادل خویش را حفظ کند.
پژوهشگران برای افزایش قابلیت تعادل این ربات از سخت افزاری استفاده کردند که معمولا برای کنترل ماهواره ها در فضا استفاده می شود.
با بهبود قابلیت های تعادلی و تثبیت کننده این ربات چهارپا میتوان آنرا به محصولی تجاری تبدیل کرد، مشابه با آنچه بر سر پهپادها در حدود یک دهه پیش گذشت.
به نظر می آید اتفاق بزرگ بعدی در رباتیک، ربات های چهارپا هستند. گروه سازنده این ربات پیشبینی می کند که از آنها بزودی بعنوان ابزارهای تحقیقاتی در لابراتوار ها استفاده می شود و به محصولاتی پرکاربرد در این حوزه تبدیل می شوند.
توانایی های گربه مانند این ربات
این پژوهش جدید با استفاده از یک ربات معروف به Unitree A۱ انجام شد که دو RWA به محور آن متصل بود. توانایی این ربات برای حفظ تعادل با راه رفتن روی یک میله باریک تعادلی به عرض ۶ سانتی متر آزمایش شد که بدون افتادن از روی آن موفق به انجام آن شد.
علاوه بر این، پژوهشگران مشکل سقوط ربات را با انداختن آن از ارتفاع تقریبا نیم متری در حالیکه وارونه بود، شبیه سازی کردند و RWA ها به ربات اجازه دادند تا خویش را در هوا بچرخاند و روی پاهایش فرود بیاید.
مقاله پژوهشی این گروه با عنوان «تعادل تقویت شده برای ربات های پادار با استفاده از چرخ های واکنشی» برای عرضه در کنفرانس بین المللی رباتیک و اتوماسیون ۲۰۲۳ که از ۲۹ مه تا ۲ ژوئن در لندن برگزار می شود، تایید شده است.
سیستم RWA تعادل ربات ها را بهبود می بخشد
عناصر استاندارد در ربات های چهارپای مدرن بیشتر شامل نیم تنه و چهار پای جداگانه است که هر کدام به یک انتهای گِرد ختم می شوند و به ربات اجازه می دهند از سطوح ساده و صاف عبور کند و حتی از پله ها بالا برود. با این وجود، ربات های چهارپا مانند حیوانات چهارپا دارای چابکی غریزی نیستند و اگر فقط یک یا دو پای آنها روی زمین باشد، ربات نمی تواند به سادگی اختلالات را مدیریت کند و خطر سقوط بسیار بالایی آنرا تهدید می کند.
پژوهشگران برای رفع این مشکل از یک سیستم فعال چرخ واکنشی(RWA) بهره برده اند که در پشت یک ربات چهارپا نصب می شود و با کمک یک تکنیک کنترل جدید به ربات اجازه می دهد تا مستقل از موقعیت پاهای خود تعادل برقرار کند.
RWAها به صورت گسترده در صنعت هوافضا برای کنترل ماهواره ها و دستکاری حرکت زاویه ای فضاپیماها استفاده می شوند.
این گروه پژوهشی نمونه اولیه خویش را با نصب دو RWA بر روی یک ربات تجاری به نام Unitree A۱ ساخت که کنترل حرکت زاویه ای ربات را فراهم می کرد. قابل ذکر است که سخت افزار ربات را میتوان مدل سازی کرد و در یک الگوریتم کنترل پیشبینی مدل استاندارد ادغام کرد.
این گروه، سیستم خویش را با یک مجموعه آزمایش های موفق سنجیدند که توانایی افزایش پیدا کرده ربات را برای بازیابی از ضربه های ناگهانی نشان داد.
پژوهشگران می گویند با ادامه کار روی تقویت قابلیت های تثبیت کننده یک ربات چهارپا برای مطابقت با حیوانات چهارپا که این ربات ها از آنها الهام گرفته شده اند، میتوان از آنها در سناریوهای پرمخاطره مانند عملیات های جستجو و نجات در آینده بهره برد.




منبع:

1402/02/01
16:42:44
5.0 / 5
365
تگهای خبر: الگوریتم , پهپاد , دانشگاه , ربات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته