ایده یک استارت آپ اردنی برای جذب آب از هوا

ایده یک استارت آپ اردنی برای جذب آب از هوا به گزارش مداربسته، یک استارت آپ واقع در اردن، دستگاه هایی را طراحی نموده است که می توانند با جذب آب از هوا، مشکل دسترسی به آب تمیز را برطرف کنند.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از فست کمپانی، خانواده های اردنی روز خویش را با عنایت به وجود آب برنامه ریزی می کنند و کوشش می کنند تا قبل از این که آب قطع شود، کارهایی مانند آشپزی، تمیز کردن خانه و شستن لباس ها را به پایان برسانند. منبع آب نامطمئن که اغلب تنها ۳۶ ساعت در هفته در مناطق شهری جریان دارد، اردنی ها را مجبور می کند تا مخازن پلاستیکی آب را خریداری کنند و آنها را روی پشت بام خانه خود قرار دهند. در این میان، کشاورزان با حفر چاه های غیر مجاز یا سیفون کردن آب، به سرقت آب متوسل می شوند. همه این کارها بخشی از یک هفته معمولی در اردن هستند.
از آنجائیکه آب در منطقه تمام می شود و اردن منابع آبی خویش را از رودخانه ها، سفره های زیرزمینی و باران تأمین می کند، خیلی از جوامع سرتاسر اردن مشمول جیره بندی آب هستند و کمپین های دولتی در دو سال قبل از اردنی ها خواسته اند که مصرف آب خویش را محدود کنند. وزارت آب و آبیاری این کشور تخمین می زند که کمتر از ۲۰۰ متر مکعب در سال برای هر شخص در دسترس است؛ عددی که «سازمان جهانی بهداشت»(WHO) اخطار می دهد می تواند به سلامت انسان صدمه برساند و توسعه اقتصادی را مختل کند. مردم ساکن در شهرها برای دریافت آب، به صورت فزاینده ای به منابع گران قیمت مانند آب معدنی موجود در بطری یا تانکرهای کامیون روی می آورند.
در بحبوحه کمبود آب، جمعیت اردن طی دو دهه گذشته بشدت افزایش پیدا کرده است و هجوم بیشتر از یک میلیون سوری که از جنگ فرار می کنند، فشار بیشتری را بر منابع محدود اردن وارد می آورد. «تامر الصلاح»(Tamer Al-Salah)، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری «بیاند کپیتال»(BeyondCapital) مستقر در اردن که با چندین شرکت زیست محیطی کار کرده است، اظهار داشت: این وضعیت با عنایت به کمبود منابع طبیعی و آب، ما را در موقعیتی قرار می دهد که باید کاری انجام دهیم. کارآفرینی در حوزه آب و هوا، موضوعی مهم و درحال توسعه است.
در میان شرکت هایی که به دنبال رسیدگی به مشکلات آب اردن هستند، نام استارت آپ «آکواپرو»(Aquaporo) به چشم می خورد که چالش توسعه یک روش بهبودیافته را برای برداشت آب شرب از هوای اطراف بر عهده گرفته است و در عین حال، به پرورش نسل جدیدی از کارآفرینان حوزه آب و هوا کمک می نماید.
قرن هاست که انسان ها آب را از جو برداشت می کنند؛ خواه از راه جمع آوری شبنم و خواه جذب مه با کمک انواع خاصی از گیاهان. فناوری های جدیدتر، تورهای پیشرفته جذب رطوبت از مه و صفحات جمع آوری شبنم هستند اما این اختراعات معمولاً فقط در مناطق دارای رطوبت بالا مانند بخش هایی از پرو، مراکش و اردن کار می کنند. باآنکه این مناطق به خشکی سایر کشورهای خاورمیانه نیستند اما میانگین رطوبت نسبی سالانه آن حدودا ۵۰ درصد است.
آکواپرو فکر می کند که یک چاره متناسب با آب و هوای اردن را پیدا کرده است. دستگاه این استارت آپ، هوا را از میان نانومواد عبور می دهد. این قطعات پلاستیکی کوچک، حاوی شیارها و شکل های میکروسکوپی درون خود هستند که مانند صافی عمل می کنند، بخار آب را از هوا می گیرند و آلاینده ها را فیلتر می کنند تا آبی خالص تر از آب بطری عرضه کنند.
آکواپرو به سرپرستی «کایل کوردووا»(Kyle Cordova) مدیرعامل و «حسام الماسد»(Husam Almassad) مدیر مهندسی این استارت آپ، کار خویش را در لابراتوار تحقیقاتی کوردووا در «انجمن علمی سلطنتی اردن»(RSS) شروع کرد. کوردووا با گروهی از دانشجویان دوره کارآموزی کار کرد. طراحی اولیه آنها شبیه یک فریزر با ردیف هایی از قفسه های شفاف بود که در بالای آن قرار گرفته اند. همه قفسه ها با نانومواد پوشیده شده بودند و به ردیف های نازکی از ماسه تک رنگ شباهت داشتند. در مقابل، مدل کنونی شیک تر و کوچک تر است و با کولرهای آبی که بیشتر خانواده های اردنی در خانه های خود دارند، ادغام می شود. این دستگاه که به اندازه یک کولر گازی است، در یک روز می تواند تا ۳۵ لیتر آب را از ۲۰ درصد رطوبت برداشت کند.
دستگاه آکواپرو می تواند بالای دو برابر بیشتر از دستگاههای برداشت آب با بهترین عملکرد در آب و هوای بیابانی، آب تولید نماید. همچنین، این دستگاه با کاهش مصرف برق، هزینه های کاربر را می کاهد. کوردووا و الماسد در پژوهشی که سال قبل در مجله «Nature Communications» انتشار یافت، نشان دادند این دستگاه در عین حال که استانداردهای ملی آشامیدنی را برآورده کرده، ۱۶۹ درصد افزایش در تولید آب داشته است. دستگاه آکواپرو آن قدر خوب کار می کند که نخستین مشتری آن دولت اردن است. سفارش اولیه دولت اردن، ۱۰۰۰ واحد است که از ژانویه ۲۰۲۴ به صورت مجانی در اختیار خانواده ها سراسر این کشور قرار خواهند گرفت. همچنین، بنیان گذاران استارت آپ آکواپرو درحال مذاکره با آژانس های توسعه گوناگونی هستند که می توانند این دستگاه ها را به بعضی از صدمه پذیرترین خانواده ها در اردن و فراتر از آن عرضه کنند.
تولید این دستگاه ها در اردن آغاز خواهد شد اما گروه آکواپرو درحال بررسی مناطق دیگری برای آینده هستند. آنها قصد دارند دستگاه هایی را در مقیاس بزرگ تولید کنند که هزینه ساخت هر واحد از آنها حدود ۶۰۰ دلار است. این استارت آپ امیدوار است که با حمایت سازمان های غیردولتی و دولت اردن بتواند نخستین مجموعه دستگاه ها را به صورت مجانی توزیع کند. این کار به منظور کمک کردن به بعضی از صدمه پذیرترین ساکنان اردن برای دسترسی به آب شرب صورت می گیرد و در عین حال، پذیرش تکنولوژی جدید را هم به همراه دارد. آکواپرو، شهرهایی را هدف قرار داده که ناامنی آبی در آنها حاد است.



1402/01/28
12:02:45
5.0 / 5
377
تگهای خبر: استارت آپ , تكنولوژی , تولید , دسترسی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته