انتخاب یک نام اعجاب انگیز برای سیارک مورد هدف کاوشگر ناسا
مداربسته: سیارکی که توسط فضاپیمای «لوسی» ناسا مقرر است مورد کاوش قرار بگیرد نام شگفت انگیزی دریافت کرده است.
به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، با «دینکینش»(Dinkinesh) آشنا شوید. سیارک کوچک کمربند اصلی که در ماه نوامبر سال میلادی جاری توسط فضاپیمای لوسی مورد بازدید قرار خواهد گرفت.
نخستین سیارکی که توسط فضاپیمای لوسی ناسا مورد بازدید قرار گرفت، سرانجام نامگذاری شده است. این سیارک کوچک در کمربند اصلی سیارک ها میان مریخ و مشتری قرار دارد و نام «دینکینش» یا «ድንቅነሽ» را از آن خود کرده است که در زبان اتیوپی به مفهوم «شما اعجاب انگیز هستید»، است.
دینکینش در سال ۱۹۹۹ کشف شد، اما مانند میلیونها سیارک دیگر کمربند اصلی، نامی به آن داده نشد و تنها زمانی که مدارش به خوبی مشخص شد، یک شماره دریافت کرد. این سیارک که ابتدا با نام موقت خود به عنوان «۱۹۹۹ VD۵۷» شناخته می شد، بعدها با نام ۱۵۲۸۳۰ وارد لیست شد. و یک نام جدید مناسب تنها زمانی پیشنهاد شد که این سنگ به عنوان هدفی برای ماموریت لوسی ناسا برگزیده شد.
علاقه مندان به تکامل ممکنست با نام دینکینش آشنا باشند برای اینکه این نامی جایگزین برای اسکلت فسیل شده «Australopithecus afarensis» معروف به «لوسی» است که در سال ۱۹۷۴ در اتیوپی کشف شد.
کیت نول(Keith Noll)، دانشمند پروژه لوسی در مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا، می گوید: این ماموریت به خاطر لوسی نامگذاری شد، برای اینکه همانطور که آن فسیل درک ما از تکامل انسان را متحول کرد، ما انتظار داریم که این ماموریت، انقلابی در درک ما از منشا و تکامل منظومه شمسی بوجود آورد.
دینکینش نخستین مورد از یک تور بازدید از سیارک ها برای فضاپیمای لوسی خواهد بود که در روز یکم نوامبر ۲۰۲۳ به این سیارک می رسد. این سیارک در ابتدا قسمتی از تور ۱۲ ساله لوسی نبود که طی آن از ۹ سیارک دیگر نیز بازدید می شود، و اسم آن در ماه ژانویه افزوده شد.
دینکینش از آن جهت به برنامه سفر لوسی افزوده شد که اپراتورهای فضاپیما فکر می کنند که این سیارک کوچک می تواند برای آزمایش سیستم مبتکرانه ردیابی پایانه این کاوشگر مورد استفاده قرار گیرد. این سیستم به لوسی این امکان را می دهد تا از سیارک هایی که با سرعت بالا از کنار آنها می گذرد، بطور دقیق تصویربرداری کند.
دینکینش کمتر از نیم مایل(زیر یک کیلومتر) قطر دارد و پیش از این که فضاپیمای لوسی ماموریت علمی اصلی خودرا جهت بررسی سیارک های تروجان سیاره مشتری که قبل از این کاوش نشده اند، شروع کند، می توان آزمایشی عالی از قابلیت های تصویربرداری پرسرعت لوسی با بهره گیری از این سیارک انجام داد.
ستاره شناسان براین باورند که سیارک های تروجان بقایای فسیل شده اجرامی هستند که سیارات منظومه شمسی را بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش تشکیل داده بوده اند.
هال لویسون(Hal Levison)، دانشمند سیاره شناسی در موسسه تحقیقات جنوب غربی(SwRI) و محقق اصلی لوسی، در مورد دینکینش می گوید: این واقعا یک سیارک کوچک است. تعدادی از افراد تیم با محبت از آن با عنوان دینکی(Dinky) یاد می کنند. ما انتظار داریم که به عنوان یک سیارک کوچک کمک بزرگی برای ماموریت لوسی باشد.
بازدید از دینکینش تنها آزمایشی برای ابزارهای دقیق لوسی نخواهد بود. پژوهشگران همین طور در مورد آنچه که می توان از خود سیارک آموخت هیجان زده هستند. این سیارک کوچکترین جرم کمربند اصلی است که تا حالا ازطریق یک کاوشگر فضایی کشف شده است.
از نظر اندازه، دینکینش در حقیقت بیشتر شبیه یک سیارک نزدیک به زمین است تا یک جرم کمربند اصلی، برای اینکه این سیارک ها بزرگ تر هستند. اخترشناسان امیدوارند که این سنگ بتواند به آنها کمک نماید تا بفهمند که سیارک ها چگونه از موقعیت خود بین مشتری و مریخ خارج شده و به سیاره ما نزدیک تر می شوند.
منبع: مداربسته
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب