در اجلاس جهانی داوووس مطرح شد؛

۸ فناوری که در آینده زندگی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد

۸ فناوری که در آینده زندگی ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد مداربسته: مداربسته: گروهی از افراد مطرح حوزه فناوری طی نشست سالانه «مجمع جهانی اقتصاد» در داووس سوئیس، به بررسی نحوه تغییر یافتن جهان تحت تاثیر فناوری پرداختند.


به گزارش مداربسته به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی «مجمع جهانی اقتصاد»(WEF)، فناوری برای ایجاد دنیایی پاک تر، ایمن تر و فراگیرتر حیاتی خواهد بود اما چه تغییراتی را می توانیم انتظار داشته باشیم؟ جهانی که ما می شناسیم، خواه متاورس و عینک های هوشمند، خواه مدلهای زبانی بزرگ امکان دارد هیچگاه آن گونه که ابتدا تصور می کردیم، نباشد.
در اجلاس داووس ۲۰۲۳ با مبحث «فناوری برای یک جهان انعطاف پذیرتر»، در رابطه با روندها و پیشرفت های آینده در حوزه فناوری صحبت شد. افراد مهم حوزه فناوری در روز دوم نشست گرد هم آمدند تا در مورد این مورد صحبت کنند که فناوری و پلت فرم ها جهان را چطور تغییر می دهند، چه روندها و پیشرفت های فناوری را احیانا شاهد خواهیم بود و حتی نگاهی اجمالی را در مورد آنچه که نوه های ما در آینده می توانند انتظار داشته باشند، عرضه کنند.
در جلسه «فناوری برای یک جهان انعطاف پذیرتر»، «نیکلاس تامپسون»(Nicholas Thompson)، مدیرعامل «آتلانتیک»(The Atlantic)، «سونیل بهارتی میتال»(Sunil Bharti Mittal)، رئیس «بهارتی اینترپرایز»(Bharti Enterprises)، «آرویند کریشنا»(Arvind Krishna)، رئیس و مدیرعامل «شرکت آی بی ام»(IBM Corporation)، «جولی سویت»(Julie Sweet)، رئیس و مدیرعامل شرکت «اکسنچر»(Accenture) و «کریستیانو آمون»(Cristiano Amon)، رئیس و مدیرعامل شرکت «کوالکام»(Qualcomm) حضور داشتند.
۱. فناوری خلاقیت را تقویت می کند


کریستیانو آمون اظهار داشت: در بین تقاضای باورنکردنی برای هوشمندتر و مرتبط تر شدن همه چیز، کسب و کارها به صورت فزاینده ای به دنبال تغییر دیجیتالی عملیات خود هستند. من فکر می کنم فناوری هم اکنون احیانا بیشتر از هر زمان دیگری وجود دارد؛ بخصوص وقتی در مورد محیط اقتصادی کنونی صحبت می نماییم، می بینیم که تمایل شرکت ها به تغییر دیجیتالی و استفاده از فناوری برای کارآمدتر شدن و بهره وری بیشتر مشخص است.
۲. عینک ها بر تلفن های همراه غلبه خواهند کرد


به قول آمون، آینده محاسبات مجازی خواهد شد چونکه پلت فرم های محاسباتی همچنان درحال تکامل یافتن هستند. آنچه ما حالا بعنوان تماس ویدیویی می شناسیم، بخصوص بعد از همه گیری کووید-۱۹، بزودی به یک تصویر هولوگرافیک در مقابل کاربر تبدیل خواهد شد که از راه عینک هوشمند دیده می شود.
آمون ضمن اشاره به این مورد که تلفن های همراه هوشمند دارای مشکلاتی در اندازه محدود صفحه نمایش هستند، اظهار داشت: روند بعدی، ادغام فضاهای فیزیکی و دیجیتالی است. من فکر می کنم که این به پلت فرم محاسباتی بعدی تبدیل خواهد شد و در نهایت به بزرگی تلفن های همراه هوشمند خواهد بود. احیانا می توانیم فکر نماییم که این اتفاق ظرف یک دهه رخ دهد.
آمون در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد به شرکت کنندگان اظهار داشت که عینک های هوشمند، دستگاه اطلاعات مرکزی بعدی خواهند بود و آنها را مرحله بعدی تکاملی نامید که پیشرفت کرده و از کامپیوتر های شخصی به تلفن های هوشمند انتقال یافته است. آمون تصریح کرد که عینک های هوشمند، وسایلی هستند که شرکت او به آنها علاقه زیادی دارد.
۳. ظهور محاسبات کوانتومی


به قول آرویند کریشنا، محاسبات کوانتومی جایگزین محاسبات کلاسیک نخواهد شد اما طی چند سال آینده، حل کردن مشکلات جهان فیزیکی مانند مواد، شیمی، رمزگذاری و بهینه سازی را آغاز خواهد نمود. در واقع، محاسبات کوانتومی هم اکنون آن قدر خوب است که شاید بخواهید حالا در مورد آن فکر کنید. کریشنا افزود: من از همه می خواهم که حالا برای هر داده ای که واقعا به آن اهمیت می دهند، روی رمزگشایی ضد کوانتومی سرمایه گذاری کنند.
وی ادامه داد: شما حالا حل شدن مشکلاتی را می بینید که ما نمی توانستیم تصور نماییم که در کامپیوتر های کلاسیک حل شوند.
۴. اینترنت 5G موارد استفاده بیشتری را ایجاد خواهد کرد


سونیل بهارتی میتال اظهار داشت: «۵جی»(۵G)، موارد استفاده جدیدی همچون مدیریت پهپاد، جراحی رباتیک و وسایل نقلیه خودران ایجاد خواهد نمود. بخصوص کاربردهای صنعتی به علت ظرفیت بیشتر خود از آن سود خواهند برد. در این میان، مردم به اتصالات اینترنتی بهتر، سرعت های بالاتر و تأخیر کمتر برای دستگاههای معمولی خود عادت خواهند کرد.
وی ادامه داد: با گسترش فناوری ارتباطی ۵جی، کشورهایی مانند هند هم خدمات مشابهی را دریافت خواهند کرد که کشورهای توسعه یافته از آنها برخوردار می باشند.
میتال در پاسخ به نگرانی ها در خصوص این که هوش مصنوعی مشاغل را از بین می برد، اظهار داشت: خیلی از مهارت های موجود جایگزین خواهند شد. اما جبران آنها با حوزه های بیشتری از اکتشافات جدید کاری صورت خواهد گرفت.
۵. مدلهای زبانی بزرگ


«هوش مصنوعی مولد»(Generative AI) به یک مبحث داغ برای افراد حوزه فناوری، سرمایه گذاران، سیاستگذاران و همه جامعه تبدیل گشته است. هوش مصنوعی مولد همان گونه که از نام آن پیداست، متن، تصاویر، موسیقی، گفتار، رمز یا ویدئو را تولید می کند. هوش مصنوعی مولد، مفهوم جدیدی نیست و روش های یادگیری ماشینی ورای هوش مصنوعی مولد، طی دهه گذشته تکامل یافته اند. روش های یادگیری عمیق و «شبکه های مولد رقابتی»(GAN) معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند اما جدید ترین روش، «ترانسفورماتورها»(Transformers) هستند.
یک «ترانسفورماتور از پیش آموزش دیده مولد»(GPT)، نوعی «مدل زبانی بزرگ»(LLM) است که از یادگیری عمیق برای تولید متنی مشابه متن تولیدشده توسط انسان استفاده می نماید. این فناوری ها، مولد نامیده می شوند چونکه می توانند متن جدیدی را برپایه ورودی دریافتی تولید کنند؛ از پیش آموزش دیده نامیده می شوند چونکه قبل از تنظیم دقیق برای کارهای خاص، با مجموعه بزرگی از داده های متنی آموزش دیده اند و ترانسفورماتور نامیده می شوند چونکه از یک ساختار شبکه عصبی مبتنی بر ترانسفورماتور برای پردازش متن ورودی و تولید متن خروجی تشکیل شده اند.
کریشنا اظهار داشت: مدلهای زبانی بزرگ، یک امر مسلم خواهند بود چونکه با اجازه دادن به شما برای داشتن چندین مدل در یک پایه، هزینه هوش مصنوعی را کم می کنند و مزیت سرعت را فراهم می کنند. زبان یک داده خواهد بود چونکه رمز می تواند شکلی از زبان باشد و سپس میتوان به مبحث «چه چیز دیگری می تواند شکلی از زبان باشد؟» پرداخت؛ همچون اسناد حقوقی، کار نظارتی و مواردی از این دست.
۶. ChatGPT


جولی سویت اظهار داشت: هیجان اخیر پیرامون فناوری «ChatGPT»، پتانسیل در اختیار داشتن مقادیر زیادی از داده ها و کارهای بزرگی را که با آن انجام می دهید، نشان داده اما احتیاج به داده های خوب را هم برجسته کرده است. ما عاشق اتفاقی هستیم که هم اکنون درحال وقوع است و همه در مورد آن صحبت می کنند. در خیلی از موارد مردم در مورد این مورد تردید داشتند که چرا باید داده های خوبی داشته باشیم که به داده های بیرونی متصل می شوند. اگر از این مدلهای اساسی در موارد خاص مانند تولید دیجیتال، کشاورزی و صنعت استفاده کنید، به همه یادآوری می شود که باید داده ها را به درستی دریافت کرد.
فناوری ChatGPT، یک ربات چت است که استارت آپ «OpenAI» خبر آنرا در ماه نوامبر منتشر نمود. این فناوری با یادگیری حجم عظیمی از داده ها کار می کند تا بفهمد که چگونه به هر درخواست کاربر مانند یک انسان پاسخ دهد. این فناوری، اطلاعات را مانند یک موتور جستجو یا نثر را مانند یک رمان نویس مشتاق عرضه می کند.
به گزارش رویترز، شرکت «مایکروسافت»(Microsoft) یک میلیارد دلار سرمایه گذاری در OpenAI دارد و به دنبال افزایش آن بوده است. در اطلاعیه ای که همزمان با کنفرانس انتشار یافت، مایکروسافت اعلام نمود که می خواهد ChatGPT را برای مشتریان محاسبات فضای ابری خود به بازار عرضه نماید. همچنین، این شرکت برای افزودن نرم افزار تولید تصویر OpenAI به موتور جستجوی «Bing» خود در چالشی تازه برای شرکت «آلفابت»(Alphabet) کار کرده است.
۷. متاورس به سرعت درحال تکامل است


«متاورس»(Metaverse)، فضای حقیقت مجازی است که کاربران در آن می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند و کالاهایی مشابه دنیای واقعی را مبادله کنند.
سوئیت اظهار داشت: متاورس سریع تر از آنچه بنظر می رسید، درحال تکامل است چونکه به مرتفع ساختن نیاز انسان کمک می نماید و در عین حال چیز جدیدی را به وجود می آورد. چیزی که ما کشف کرده ایم اینست که وقتی خویش را در یک تجربه غوطه ور می کنید، بهتر یاد می گیرید و همینطور می توانید کارها را بهتر انجام دهید. ما تخمین می زنیم که تا سال ۲۰۲۵، یک تریلیون دلار درآمد تحت تاثیر متاورس وجود خواهد داشت.
میتال با تکیه بر اینکه کشورهایی مانند هند در موقعیتی هستند که می توانند از این نوآوری ها نهایت استفاده را ببرند، اظهار داشت: میلیونها نفر می توانند در رویدادهایی مانند نشست داووس که فقط برای نخبگان جهان آزاد است، با استفاده از متاورس شرکت نمایند.
۸. ما شاهد دموکراتیک شدن خدمات خواهیم بود


میتال پیشبینی می کند که نوه های ما به لطف دموکراتیک شدن محصولات و خدماتی که هم اکنون فقط در اختیار نخبگان یا ثروتمندان است، در دنیای بسیار متفاوتی زندگی خواهند کرد. او در رابطه با این مورد اظهار داشت: با این گونه تکامل یافتن متاورس، احیانا چند میلیون نفر از سراسر جهان به آن ملحق خواهند شد تا آنچه را که ما امروز تجربه می نماییم، تجربه کنند. شما خواهید دید که مزایای فناوری واقعا زندگی مردم را روزانه تحت تأثیر قرار می دهد و آنها زندگی بسیار متفاوتی نسبت به ما خواهند داشت.
پیشینه اجلاس داووس
مجمع جهانی اقتصاد برای نخستین بار در ژانویه سال ۱۹۷۱ و در شهر داووس توسط کلاوس مارتین شواب بعنوان جایی برای جمع شدن رهبران اقتصادی و سرمایه داران اروپایی افتتاح شد. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس می کرد، داووس را برای جمع شدن اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریه پردازان و هنرمندان برگزید.
مجمع جهانی اقتصاد یک سازمان غیرانتفاعی ثبت شده در سوییس است که می کوشد با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقه ای و صنعتی کمک نماید. داووس همواره کوشیده است نام خویش را با تحول و تغییر و آینده همراه و مترادف نشان دهد.
پیشبینی و ارزیابی ریسک های موجود در توسعه جهان، پیشبینی سناریوهای تحول در آینده ی جهان و توسعه استراتژی های توسعه اقتصادی پایدار در جهان، همچون مواردی است که مجمع جهانی اقتصاد در بیانیه مأموریت خود مطرح کرده و مورد توجه قرار داده است.



1401/10/29
16:29:19
5.0 / 5
435
تگهای خبر: آموزش , استارت آپ , اینترنت , پهپاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته