رئیس كمیسیون بهداشت مجلس مطرح كرد:
حمایت مجلس از بیماران مبتلا به زخمهای مزمن
به گزارش مداربسته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم حمایت های خوبی از مجلس در جهت پشتیبانی از بیماران مبتلا به زخمهای مزمن بگیریم.
به گزارش مداربسته به نقل از مهر، حسینعلی شهریاری در مراسم افتتاحیه این کنگره با اشاره به اینکه بر مبنای آمارهای مختلف جمعیتی حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون بیمار دیابتی در کشور داریم اظهار داشت: فقط برای زخم دیابتی ها سالانه حدود هزار میلیارد تومان هزینه می شود که باید در این رابطه چاره ای بی اندیشیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه درمان زخم در دنیا و کشورمان اقدامات خوبی شروع شده است افزود: خیلی از بیماران این حوزه از مشکلات اقتصادی هم رنج می برند که باید موردحمایت اقتصادی قرار گیرند بنابراین امیدواریم در مجلس شورای اسلامی بتوانیم حمایت های خوبی برای این افراد پیشبینی نماییم.
ارتباط مستقیم پژوهش های جهاددانشگاهی با نیازهای مردم و تولید فناوری
در ادامه دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری های جهاددانشگاهی هم در این مراسم بیان نمود: تاریخ فعالیت نخستین پژوهشگرانی که در جهاددانشگاهی باهدف استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری های صعب العلاج فعالیت خویش را آغاز کردند به اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد شمسی باز می گردد و نخستین گروه پژوهشی سلول های بنیادی هم در سال ۱۳۸۲ موفق به دریافت مجوز شد.
پورعابدی با تکیه بر این که مرکز تحقیقات علوم سلولی رویان در این سال ها همواره جزء بهترین ها بوده است، اظهار داشت: جدید ترین ثمره این فعالیتهای مستمر و پیگیر راه اندازی مرکز پیشرفته محصولات سلولی (ATMP) و مشارکت در راه اندازی نخستین کارخانه تولید فرآورده های سلولی خاورمیانه، شروع بیشتر از ۱۰ کارآزمایی بالینی در حوزه سلول درمانی و سلول های بنیادی را می توان بعنوان مدلی موفق از پژوهش های توسعه ای و کاربردی با رویکرد حرکت در مرزهای دانش نام برد.
وی خاطرنشان کرد: نخستین محصول حاصل از سلول های بنیادی برای درمان بیماران مبتلابه کویید ۱۹ هم از محل این محصولات در کارآزمایی بالینی انجام شد و امیدواریم نتایج مثبت آن بتوانیم نقشی در درمان بیماران مبتلابه کویید ۱۹ برداریم.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی اضافه کرد: توسعه فعالیتهای طب بازساختی مبتنی بر تلفیق مهندسی مواد و مهندسی سلول نه تنها دررویان که در پژوهشگاه ابن سینا برای درمان ضایعات استخوانی و غضروفی و زخم های مزمن و در سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه ژن درمانی برای بهبود فرآیندهای سلول درمانی را شاهد می باشیم.
پورعابدی اضافه کرد: زمانی که زخم های مزمن در کشور ما برای بیماران مشکلات زیادی را به وجود آوردند، علاوه بر وجود بهترین و مدرن ترین بیمارستان ها و نامدارترین متخصصان، اما از جنبه های مختلف، زخم های مزمن جزء موارد مورد غفلت در نظام سلامت به حساب می آید که در جهاددانشگاهی بعد از هدف گذاری به منظور پیشگیری و درمان زخم های مزمن، پژوهشکده تکنولوژی های جدید زخم و ترمیم بافت تأسیس شد.
وی افزود: باآنکه دراین بین موارد ناموفقی هم وجود دارد ولی کارنامه جهاددانشگاهی در حوزه پزشکی، می تواند به شایستگی الگوی مناسبی برای توسعه پژوهش های کاربردی و توسعه ای با رویکرد حرکت در مرز دانش باشد. در جهاددانشگاهی پژوهش و درمان در کنار هم دیده شده است. ما در صدد هستیم که با پایش این مدل از جنبه های مختلف به بهبود کیفیت فعالیتهای گروه ها و پژوهشکده ها در جهاددانشگاهی بپردازیم و امید داریم که همواره پژوهشگران جهاددانشگاهی بعنوان قهرمانان ملت عزیزمان یاد شوند.
پورعابدی اظهار نمود: یکی از برنامه های مؤثر در توسعه این علوم در کشور و تعامل با جامعه علمی بین المللی، برگزاری جشنواره های بین المللی بوده است، چونکه جهاددانشگاهی اعتقاد دارد تولید علم بدون ترجمان آن، کمک چندانی به جامعه بشری نخواهد کرد.
منبع: مداربسته
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب