كپسول انسولین تولید شد
به گزارش مداربسته تعدادی از پژوهشگران كپسول انسولینی ابداع نموده اند كه جایگزین تزریق این هورمون می شود. كپسول مذكور نسبت به اسید معده مقاوم است و تابحال روی خوك ها آزمایش شده است.
به گزارش مداربسته به نقل از دیلی میل، بنظر می رسد بزودی افراد مبتلا به دیابت از شر تزریق انسولین خلاص می شوند. در همین راستا پژوهشگران دانشگاه MIT اخیرا یك كپسول انسولین ابداع نموده اند كه به اندازه كافی قدرتمند است و در اسید معده از بین نمی رود. قبل از این تلاش های پژوهشگران برای جایگزین كردن پروسه تزریق انسولین با خوردن یك قرص به شكست انجامیده بود، برای اینكه این قرص ها در اسید معده مچاله شده و زودتر از موعد داروی انسولین را آزاد می كردند.
اما حالا دانشمندان یك كپسول ۳۰ میلی متری ابداع نموده اند كه به اندازه كافی قدرتمند است و می تواند در محیط معده دوام بیاورد. تابحال این كپسول روی خوك ها آزمایش شده است. در حقیقت كپسول مذكور بدون هیچ آسیبی از دستگاه گوارش( شامل مری، معده و كبد) گذر می كند. انسولین موجود در كپسول زمانی آزاد می شود كه به روده كوچك می رسد. روده كوچك نقطه ای ایده آل برای جذب دارو است برای اینكه سطح این عضو بدن ۲۵۰ متر است و در گیرنده های درد وجود ندارد. لایه محافظتی كپسول از اسید متاكرلیك كو اتیل آكریلات(methacrylic acid-co-ethyl acrylate) تشكیل شده كه در pH بیشتر از ۵.۵ حل می شود. بعد از شكستن این لایه محافظتی كپسول به شكل یك مثلث با سه بازو آزاد می شود. هر بازو چند سوزن یك میلیمتری دارد كه به دیواره روده می چسبند و دارو را بطور مستقیم به جریان خون منتقل می كنند. در نتیجه پروسه كاهش قند خون شروع می شود.
این دستگاه طی چند ساعت بطور كامل دربدن حل می شود. پژوهش مذكور در ژورنال Nature Medicine انتشار یافته است. پژوهشگران نیز الان اهتمام دارند در مرحله بعد كپسول های انسولین را روی انسان ها آزمایش نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب