با كمك فناوری نانو؛

تراشه ای برای به دام انداختن سلول های سرطانی ساخته شد

تراشه ای برای به دام انداختن سلول های سرطانی ساخته شد به گزارش مداربسته محققان با استفاده از نانولوله های كربنی ابزاری برای به دام اندازی سلول های تومور در خون ساختند.



به گزارش مداربسته به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، پژوهشگران موسسه پلی تكنیك «ورسستر» موفق به ساخت تراشه ای از جنس نانولوله های كربنی شدند كه می تواند سلول های تومور را جریان خون جمع آوری كند و آنها را برپایه نوع و اندازه جداسازی كند.
این نوع طراحی تراشه به دانشمندان اجازه می دهد تا به صورت موثری سلول ها را از هم تفكیك و شناسایی كنند و حتی مبادرت به كشت سلول ها كنند، كاری كه در نهایت منجر به تشخیص زودهنگام سرطان خواهد شد و همینطور روی پیشبینی دوره سرطان اثرگذار است. این فناوری برای توسعه آزمایشگاه روی تراشه مناسب می باشد.
بیشتر مرگ و میر ناشی از سرطان به علت پیشرفت بیماری بوده به صورتی كه تومور به قدری رشد می كند كه درمان آن امكان پذیر نیست. معمولا تومورهای كوچك قابل شناسایی نبوده و زمانی كه به مرحله بلوغ می رسند با فناوری های رایج شناسایی می شوند.
بنابراین، محققان به دنبال راهبردهایی هستند كه بتوان سلول های تومور را از سیستم گردش خون بیرون كشید. این نوآوری می تواند به شناسایی سرطان در مراحل اولیه كه قابل تشخیص با روش های رایج نیست كمك نماید.
پانچاپاكسان از محققان این پروژه می گوید: بیرون كشیدن سلول های سرطانی از سیستم گردش خون كاری دشوار و مانند یافتن سوزن در انبار كاه است. تعداد این سلول ها در حد یك تا ده سلول در بین میلیاردها پلاكت است.
تلاش های زیادی در آزمایشگاه های تحقیقاتی در جریان است تا بتوان این سلول ها را شناسایی كرد. ابعاد نزدیك به هم سلول های تومور با سلول های سفید خون باعث سردرگمی محققان می شود.
این تراشه ای كه محققان ساخته اند می تواند به كمك نانولوله های كربنی مبادرت به جمع آوری این سلول ها كند. این گروه قبل از این نشان داده بودند كه سلول های تومور سرطانی به نانولوله های كربنی متصل می شوند اما سلول های سفید اتصالی به نانولوله ها ندارند؛ ازاین رو می توان از این راهبرد برای جدا كردن سلول های سرطانی از خون استفاده نمود.
پژوهش های اخیر نشان داده است كه سلول های تومور به شكل غیرقابل انكاری ظریف تر از آن چیزی هستند كه قبل از این تصور می شد. بنابراین، برای جمع آوری آنها سامانه ای نرم نیاز است.


منبع:

1398/05/30
21:32:19
5.0 / 5
4591
تگهای خبر: دانشمند , سیستم , فناوری , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
دوربین مداربسته

newcctv.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مداربسته محفوظ است

دوربین مداربسته مداربسته

انواع دوربین مداربسته