در حوزه بهداشت و سلامت؛
۷ محصول استراتژیك و فناورانه رونمایی گردید
مداربسته: هفت محصول استراتژیك حوزه بهداشت و سلامت به مرحله رونمایی رسید.
به گزارش مداربسته به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم رونمایی از این ۷ محصول فناورانه بیان كرد: امروز شاهد رونمایی بخش كوچكی از همكاریهای معاونت علمی و وزارت بهداشت هستیم كه با نمایش این محصولات ارائه شد. معاونت علمی به صورت جدی در حوزه بهداشت، تجهیزات بهداشتی و دارو مشغول فعالیت است. به شكلی كه سال قبل بیشترین اعتبارات را به توسعه فناوری های این حوزه تعلق دادیم.
وی اضافه كرد: همین طور رقم قابل توجهی با بستن قرار داد برای تولید محصولات دارویی و داروهای جدید در حوزه بیوتكنولوژی و شیمیایی اختصاص یافت.
ستاری افزود: شركت های دانش بنیان كه خیلی از آنها نوپا هستند با فعالیت خود آینده این حوزه را تضمین می كنند تا با ورود محصولات فناورانه آنها به جامعه زندگی تك تك افراد بهبود و ارتقا یابد. همین طور اشتغالزایی كه به واسطه فعالیت این شركت ها ایجاد می شود قابل توجه است.
محصولات رونمایی شده به شرح زیر است؛
دستگاه رادیولوژی دیجیتال، دستگاه اتوكلاو سریع رومیزی، دستگاه لامپ نوری مرئی میكروب كشی، دستگاه فشار هوایی مثبت ۲ سطح بای پپ، پست تولید هیدروكسی آپاتید كربناته نانو ساختار، ماده اولیه دارویی سیتاگلیپتین و هلیوم مایع محصولاتی هستند كه در این مراسم رونمایی شدند.
با تولید این محصولات تلاش پژوهشگران و فناوران ایرانی به بار نشست و این محصولات پیشرفته ایران ساخت در حوزه بهداشت سلامت بعد از تولید وارد بازار شده اند.
این ۷ محصول شامل هلیوم مایع دستگاه MRI، پنل روشنایی و ضد عفونی كننده ایمن برای انسان، اكسیژن ساز بای پپ، رادیولوژی دیجیتال، نانوهیدروكسی آپاتیت كربناته نانو ساختار، دستگاه اتوكلاو FLASH۲۲ و ماده موثره داروی سیتاگلیپتین است.
هلیوم مایع دستگاه MRI كه نقش خنك كننده این دستگاه را ایفا می كند برای نخستین بار در ایران توسط گروه صنعتی شهید عارفی سازمان توسعه منابع انرژی توان ایران تولید شده و با تولید آن، ایران چهارمین كشور تولید كننده این مایع در دنیا بشمار می رود.
پنل روشنایی و ضد عفونی كننده ایمن برای انسان مدل ناهید دارای گواهینامه ثبت اختراع است و كاربردهایی مانند روشنایی محیط كار و بیمارستان، ضد عفونی كننده سطوح و هوا و ایمنی برای چشم و پوستنوزادان، اطفال و بزرگسالان دارد. این محصول توسط شركت دانش بنیان صمصام شید تولید شده است.
اكسیژن ساز بای پپ یكی از محصولات شركت دانش بنیان زیست تجهیز دانش پویا است كه كم مصرف ترین و كم جا ترین اكسیژن ساز ۵ لیتر در دقیقه ایرانی موجود در بازار است كه ۲۹۰ وات برق مصرف می كند.
دستگاه رادیولوژی دیجیتال بعنوان نخستین دستگاه تولید مستقل شده ایرانی توسط شركت دانش بنیان شیماپرتو ساخته شده كه در داخل كشور طراحی و تولید شده و به جز ۳ قطعه، تمام قطعات آن ایرانی است این محصول علاوه بر ستاندن استاتداردهای ملی و بین المللی، تا چند ماه آینده گواهینامه CEاروپا را ستاندن می كند. ظرفیت تولید این محصول، ۱۵۰ دستگاه در سال است و قیمت آن نسبت به مشابه خارجی ۳۰ درصد كمتر است.
دستگاه اتوكلاو FLASH۲۲ محصول شركت دانش بنیان ایفا فراز آوینا است كه دارای صفحه نمایش لمسی، سیكل فوق سریع در ۶ دقیقه، سیستمPLC و مانیتورینگ جهت كنترل دما و فشار به صورت اتوماتیك است و قابلیت اتصال USB جهت ذخیره سازی اطلاعات، قابلیت جابجایی آسان و مصرف برق فوق العاده كم را دارد.
نانوهیدروكسی آپاتیت كربناته نانوساختار توسط شركت دانش بنیان پردیس پژوهش فناوران یزد (آپاتك) است كه به سبب سازگاری زیستی، زیست فعالی و قابلیت اطمینان كاربردی در بدن، به شكل گسترده برای كاربردهای پزشكی، دندانپزشكی، داروسازی و آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
ماده موثره داروی ضد دیابت سیتاگلیپتین كه تا قبل از این به كشور وارد می شد، بدون انتقال فنی و به صورت بومی توسط شركت دانش بنیان حكیم پروسه شیمی ساخته شده است و ظرفیت تولید آن ۳ تن در سال و پاسخگوی نیاز كشور و ۷ شركت تولید كننده این دارو است.
با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و وزیر بهداشت؛ هفت محصول استراتژیك حوزه بهداشت و سلامت با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و سعید نمكی وزیر بهداشت، درمان و آموزش در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشكی ایران رونمایی گردید.
منبع: مداربسته
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب